21.8 C
Athens

Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης-λιανεμπορίου από την 1η Δεκεμβρίου

Το σχέδιο της κυβέρνησης για σταδιακό άνοιγμα της αγορά από την 1η Δεκεμβρίου, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, παρουσίασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κατάσταση στο μέτωπο της διασποράς φαίνεται να σταθεροποιείται, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια. «Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση. Μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε».

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, ακολούθησε το λιανικό εμπόριο, έπειτα η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση η επανεκκίνηση θα γίνει με αυστηρά μέτρα, όπως τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο το άνοιγμα των καταστημάτων να συνδυαστεί με την υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό είναι νωρίς να απαντηθεί.

Για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, ο υπουργός είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδος.
 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς