22.6 C
Athens

Μολδαβία – Ελλάδα 0-2: Ο Φορτούνης είναι εδώ!

Είναι εδώ και το αποδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο!

Ο εκπληκτικός Κώστας Φορτούνης καθάρισε μόνος του για την εθνική στο Κισινάου με γκολάρα και ασίστ (2-0 τη Μολδαβία) και της έδωσε τρίποντο που της δίνει τη δυνατότητα για άνοδο στο Nations League.

Η εθνική έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως κόντρα σε κλειστές άμυνες δεν έχει τη λύση, ειδικά όταν λείπει ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Το αντιληφθήκαμε ουκ ολίγες φορές στα πέντε παιχνίδια του Nations League…

Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα, αρκεί να πάρει την μπάλα στα πόδια του και τα υπόλοιπα… αφήστε τα πάνω του!

Μόλις στο 11′ από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπακασέτα ο Φορτούνης βγήκε τετ α τετ, αλλά η επέμβαση του Ναμάσκο ήταν αρκετή για να φύγει η μπάλα κόρνερ. Όσο οι Μολδαβοί αμύνονταν οργανωμένα και τον έκλειναν καλά, ελάχιστα πράγματα μπορούσε να κάνει η εθνική.

Στο 32′ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού κουβάλησε την μπάλα και έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής με το οποίο πέτυχε το 0-1. Αυτή την ατομική ποιότητα που χρειαζόταν η Ελλάδα την έβγαλε στο γήπεδο ο Φορτούνης που εννέα λεπτά αργότερα συνεργάστηκε με τον Μπακασέτα – του έβγαλε no look ασίστ – και ο μεσοεπιθετικός της Αντάλιασπορ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με την έξοδο του Φορτούνη στο 65′ οι Έλληνες δεν έφτιαξαν αρκετές φάσεις για τρίτο γκολ. Ο Γιακουμάκης και ο Τζόλης έδωσαν φρεσκάδα, αλλά τους έλειψε το καλό τελείωμα. Ο Ναμάσκο (πρώην γκολκίπερ του Λεβαδειακού) σταμάτησε δύο φορές σε τετ α τετ τον στράικερ της Φένλο και κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 0-2.

Η εθνική με τον Φορτούνη πρωταγωνιστεί πανηγύρισε μία υπερπολύτιμη νίκη και πλέον θα παίξει στη Ριζούπολη την Τετάρτη με τη Σλοβενία με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα της δώσει την άνοδο στη League B.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-2

Γήπεδο: Stadionul Zimbru (Κισινάου)

Σκόρερ: 32′ Φορτούνης, 41′ Μπακασέτας

Διαιτητής: Γιόβιτς (ΚΡΟ)

Κίτρινες: Γιαρντάν, Πόσματς / Μαυρίας

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρνάς, Γιαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Ιονίτα (82′ Μποΐτσιους), Ράτσα (62′ Τουρτσάν), Τσότσιουτς (46′ Τσαϊμάτσοφ), Σπάταρου, Νταμάσκαν (72′ Ντρος)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Παυλίδης (79′ Γιακουμάκης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σλοβενία – Κόσοβο 2-1 (63′ Κούρτιτς, 90+3′ πεν. Ίλιτσιτς / 58′ Μουρίκι)

Μολδαβία – Ελλάδα 0-2 (32΄Φορτούνης, 41′ Μπακασέτας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σλοβενία 13

2. Ελλάδα 11

3. Κόσοβο 2

4. Μολδαβία 1

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (6η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/11, 21:45)

Ελλάδα – Σλοβενία

Κόσοβο – Μολδαβία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς