21.4 C
Athens

Κλειστά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία

Το κλείσιμο όλων των δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το «λουκέτο» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ακολουθεί εκείνο στα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, που προηγήθηκε.

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, που πρόσθεσε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μόνο οι μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Τα σχολεία θα έχουν δύο ημέρες περιθώριο να οργανωθούν και η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά την αργία του Πολυτεχνείου.

Κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και τα μαθήματα των δημοτικών θα γίνονται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, ενώ των νηπιαγωγείων από τις 2 μέχρι τις 4.20.

Η συνέχιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο διάστημα του lockdown θα γίνει με δύο τρόπους: μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού.

H σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την επίσημη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με την υπουργό, αυτό προκρίθηκε για δύο λόγους: για να διευκολυνθούν οι οικογένειες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία επίσης κάνουν χρήση υπολογιστών και για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του δικτύου τις πρωινές ώρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς