18.7 C
Athens

Στις 12 οι ανακοινώσεις της Κεραμέως για τα σχολεία

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα ανακοινωθεί από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η απόφαση περί κλεισίματος των σχολείων από Δευτέρα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των μελών της κυβέρνησης με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, που μάλιστα καθυστέρησε με αποτέλεσμα οι σχετικές ανακοινώσεις να αναβληθούν για σήμερα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο των δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών.

Δεκαπέντε από τα μέλη της επιτροπής έκαναν τη συγκεκριμένη εισήγηση για όλη την Ελλάδα, ενώ 8 πρότειναν το μέτρο να εφαρμοστεί -προς το παρόν τουλάχιστον- στη Βόρεια Ελλάδα, που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την πανδημία.

Η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση να αποδεχθεί την εισήγηση των ειδικών παρά το γεγονός ότι δεν παρατηρείται διασπορά στη σχολική κοινότητα, ωστόσο θεωρείται μεγαλύτερη η ανάγκη μείωσης των μετακινήσεων των γονέων, παράλληλα με την αύξηση της τηλεργασίας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα λειτουργήσει, όπως και στην προηγούμενη καραντίνα, το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, οι ειδικοί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην Αττική, προκειμένου να μη φτάσει στο σημείο της Θεσσαλονίκης και οδηγηθεί σε κατάρρευση το ΕΣΥ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς