18 C
Athens

Προκριματικά Euro U21: Αποκλεισμός με κακή εμφάνιση και ήττα για την εθνική

Τον μαθηματικό αποκλεισμό γνώρισε η εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη της Τσεχίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 2-0. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα εμφανίστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι κατώτερη των περιστάσεων και δεν θα βρίσκεται στην τελική φάση του Euro U21.

Στην πραγματικότητα η εθνική δεν δικαιούταν κάτι από το παιχνίδι, αφού ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς σουτ (!) στην αντίπαλη εστία και δεν μπορούσε να απειλήσει και στο διάστημα που αγωνίστηκε με παίκτη περισσότερο (στο πρώτο μέρος).

Οι Τσέχοι που αγωνίστηκαν με 3-5-2 και άλλαξαν σχηματισμό μετά την (αυστηρή) αποβολή του Λυμπεράκη για σκληρό μαρκάρισμα στο 42′, βρήκαν δίχτυα στο 68′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπούχα. Ο Ελβετός διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα στο σκληρό μαρκάρισμα του Αποστολάκη στον Γκρανέτσνι.

Ο Σιαμπάνης ήταν εξαιρετικός για την εθνική, προχώρησε σε καταπληκτικές αποκρούσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να αποσοβήσει το τελικό 0-2 των Τσέχων που έφυγαν στην κόντρα στις καθυστερήσεις και με τον Ντρχαλ διαμόρφωσαν το σκορ.

U21 ΕΛΛΑΔΑ – U21 ΤΣΕΧΙΑ 0-2

Σκόρερ: 68′ πεν. Μπούχα, 90’+1′ Ντρχαλ

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Γιάκοτετ (ΕΛΒ)

Κόκκινες: 42′ Λυμπεράκης

Κίτρινες: Διαμαντής / Πλεχάτι, Κρέιτσι, Όστρακ

Ελλάδα (Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Μπουζούκης, Τσιγγάρας Θ. (46′ Μπουζούκης), Μπαλογιάννης (46′ Παπανικολάου), Λυμπεράκης, Κούτσιας (57′ Καμπετσής), Βρουσάι (80′ Μαχαίρας).

Τσεχία (Κρέιτσι): Γιέντλιτσκα, Ζίμα, Κρέιτσι, Πλεχάτι (46′ Όστρακ), Χολίκ, Χάβελκα (46′ Γκρανέτσνι), Γιάνοσεκ, Μάτουσεκ, Μπούχα, Λινγκρ (89′ Κλίμα), Σάσινκα (77′ Ντρχαλ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσεχία 21
2. Σκωτία 18*
3. Κροατία 17*
4. Ελλάδα 13*
5. Λιθουανία 10*
6. Σαν Μαρίνο 0

*Με παιχνίδι λιγότερο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς