27.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο εκνευρισμός για τη νοοτροπία και το μήνυμα σε Μπρούνο-Λοβέρα

Ο Μαρτίνς δεν έμεινε ικανοποιημένος με όσα είδε στο Ρέντη. Το διπλό μήνυμα και τα αγωνιστικά ελαφρυντικά για ποδοσφαιριστές, που θέλουν αγωνιστικό ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια τους

Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και για φιλικό τεστ, προπονητικού χαρακτήρα, το σκορ της ήττας από τον Ατρόμητο (5-2) είναι βαρύ για τον Ολυμπιακό.

Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς εκνευρίστηκε με όσα είδε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, το πρωί της Παρασκευής (13/11), καθώς δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από τη νοοτροπία που επέδειξε η ομάδα του, αντιμετωπίζοντας σαν αγγαρεία το συγκεκριμένο ματς.

Η εντεκάδα μπορεί να απαρτιζόταν από έμπειρους παίκτες, αλλά υπάρχουν ελαφρυντικά. Ο Μπα είχε να αγωνιστεί από τις 17 Οκτωβρίου εξαιτίας του κορωνοϊού. Έχασε πολλές προπονήσεις και έλειψε από σημαντικούς αγώνες. Ο Σουντανί προέρχεται από μακρά αγωνιστική αποχή λόγω σοβαρού τραυματισμού, ενώ πέρασε και την περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Παράλληλα, ο Πορτογάλος χαφ Τιάγκο Σίλβα αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, παίζοντας σε όλο το ματς. Ήρθε στην ομάδα τραυματίας, αποθεραπεύτηκε, και ψάχνει χώρο και χρόνο.

Οι Πέπε και Μπρούμα αναζητούν διαδοχικά παιχνίδια και αγωνιστικό ρυθμό, καθώς πέρασαν μυϊκούς τραυματισμούς και ενσωματώθηκαν αργά στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης. Από εκεί και πέρα, χρειάστηκε και σε αυτό το τεστ, που έγινε καθαρά για προπονητικούς λόγους, να παίξει βασικός o 36χρονος Χοσέ Χολέμπας, καθώς ο Ρούμπεν Βινάγκρε παραπονιέται ακόμα για ενοχλήσεις στον αστράγαλο και είναι τραυματίας, ενώ βρίσκεται στην πατρίδα του αυτό το διάστημα με ειδική άδεια για να ακολουθήσει θεραπεία. Να σημειωθεί πως ο Χολέμπας αντικαταστάθηκε στο 45′ επειδή ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό και υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (21/11, 19:30). Τέλος, στην 11άδα του, ο Ολυμπιακός είχε τον 17χρονο Γιάννη Χριστοφιλόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Στο μεταξύ, οι Μπρούνο και Λοβέρα έλαβαν το μήνυμα δυσαρέσκειας του προπονητή τους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ για τη συμμετοχή του στο επίμαχο πάρτι, σε μία περίοδο καραντίνας για όλη την Ελλάδα, και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός για τις τάσεις φυγής που έχει εκφράσει. Ο Λοβέρα μπορεί να θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά καλείται να το αποδείξει στην πράξη απέναντι σε έναν προπονητή, που τον έχει στηρίξει όσο λίγοι εντός ομάδας.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε, για διάφορους λόγους, χωρίς 19 ποδοσφαιριστές. Δεν είναι σωστό να γίνει σκληρή κριτική για μία ήττα σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, αλλά σίγουρα ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του φιλικού τεστ δεν περνάει απαρατήρητος και ο Μαρτίνς αναμένεται να κινηθεί αναλόγως ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, περιμένοντας την επόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν υγιείς και οι 13 διεθνείς ποδοσφαιριστές.

https://athlosnews.gr/olympiakos-filiki-itta-apo-ton-atromito-polloys-neoys-chrisimopoiise-o-martins/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς