16.6 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε 97-55: Φόβος και παράνοια στη Βαρκελώνη!

Σύμφωνοι, έλειπε ο Νάντο Ντε Κολό. Ε και; Αλίμονο αν σε αυτό το επίπεδο μια απουσία, έστω και τόσο σημαντική, μπορεί να δικαιολογήσει μια διαφορά που ξεπερνά ακόμα και το όριο του εξευτελισμού.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 28-17. Λες ΟΚ, μαζεύεται. Στο ημίχρονο ήταν 51-29. Δύσκολο, αλλά γίνονται και θαύματα. Έστω και κόντρα σε μια από τις ακριβότερες ομάδες όλων των εποχών στην Ευρώπη. Έχουμε δει να γίνονται πράματα και θάματα στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά του σπανού τα γένια δε γίνονται. Και όσο πιθανό είναι να ξαναβγάλει μαλλιά ο Νικ Καλάθης, άλλο τόσο ήταν να μπει στο ματς η δύστυχη Φενέρ.

Το τελικό 97-55 είναι ισοπεδωτικό, είναι παραπάνω από εξευτελιστικό και όπως είπαμε και στην αρχή, δεν μπορεί καμία απουσία να το δικαιολογήσει. Η ομάδα του Κοκόσκοφ ήταν σα να έστειλε άδειες φανέλες στη Βαρκελώνη. Πιο ντροπιαστική και από το σκορ είναι η αξιολόγηση των δυο ομάδων: 125 βαθμοί για την Μπαρτσελόνα, 45 για τη Φενέρ. Και πολλοί ήταν.

Πέντε Καταλανοί έβαλαν περισσότερους πόντους από τον πρώτο σκόρερ των Τούρκων. Και μόλις τρεις εξ αυτών έβαλαν παραπάνω από ολόκληρη τη Φενέρ. Κάιλ Κούρικ (ή Κούριτς, ό,τι σας πάει καλύτερα), Ρόλαντς Σμίτς και Νίκολα Μίροτιτς έβαλαν οι τρεις τους 61 πόντους, κάνοντας πάρτι κόντρα στους ανήμπορους αντιπάλους τους. Ο δε Νικ Καλάθης, μπορεί να μη βγάλει μαλλιά, ωστόσο συνεχίζει να μοιράζει ασίστ με κάθε τρόπο, κλείνοντας με 8 το παιχνίδι και παραμένοντας με διαφορά ο κορυφαίος της Euroleague στην εν λόγω κατηγορία…

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-29, 69-38, 97-55

Φενέρ στατιστικά

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς