18.2 C
Athens

ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια 89-86: Λαμπάδα στον ασταμάτητο Χίλιαρντ

Σε μια βραδιά που η ΤΣΣΚΑ δεν είχε ένα από τα μεγαλύτερα επιθετικά όπλα της (διαβάστε εδώ για ποιον λόγο έμεινε εκτός ο Μάικ Τζέιμς), ο Νταρούν Χίλιαρντ ανέλαβε να σκοράρει και για τον απόντα συμπατριώτη του. Δίχως τους 31 πόντους του Αμερικανού περιφερειακού, οι Μοσχοβίτες μάλλον δεν θα έβρισκαν απάντηση στην απίθανη επιστροφή της Μπασκόνια…

Ακριβώς πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η ΤΣΣΚΑ ήταν 15 πόντους μπροστά (79-64) και ετοιμαζόταν για μια χαλαρή διαχείριση μέχρι το φινάλε. Κάπου όμως το έχασαν με τη χαλαρότητα οι παίκτες του Ιτούδη, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να συγκρατήσουν το ξέσπασμα του μέχρι εκείνη τη στιγμή κοιμώμενου Πιέρια Χένρι.

Ο Χένρι μπήκε άποντος στο τέταρτο δεκάλεπτο και έκλεισε το ματς με 17! Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε τι συνέβη όταν ο Αμερικανός έδωσε το πρόσταγμα για την απίθανη επιστροφή των Βάσκων. Η οποία, σταμάτησε στο 84-84. Το τρίποντο του Χίλιαρντ 23” πριν το τέλος έβαλε τη θηλιά στον λαιμό της Μπασκόνια και οι δυο βολές του Μιλουτίνοφ στα 9” έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων που ήταν πια αδύνατον να ανατραπεί.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 47-35, 66-58, 89-86

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς