27.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Νικητήριο γκολ ο Καμαρά με τη Γουινέα! (vid)

Ο λαμπρός Μαντί Καμαρά οδηγεί τη Γουινέα, που νίκησε το Τσαντ με 1-0 χάρη σε γκολ του πολυσύνθετου χαφ του Ολυμπιακού

Η Γουινέα προελαύνει στον 1ο προκριματικό όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με τον Μαντί Καμαρά να εξελίσσεται σε ηγέτη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Ο κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού πέτυχε το μοναδικό γκολ στην εντός έδρας νίκη επί του Τσαντ με 1-0 χάρη στην οποία η Γουινέα διατηρήθηκε στην 1η θέση του γκρουπ, έχοντας 7 βαθμούς και 2 νίκες σε 3 παιχνίδια (2-1-0). Το παιχνίδι διεξήχθη στο στάδιο της 28ης Σεπτεμβρίου στην πόλη Κονακρί της Γουινέας.

Έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση αμυνόμενου (Αχμάτ Αμπνταραμάν) στο 45′, ο 23χρονος χαφ έπιασε ένα «σκαστό» δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, καθώς ο τερματοφύλακας Γκαμπίν Αλαμπατνά δεν κατάφερε να την απομακρύνει. Ένα σημαδιακό γκολ για τον Μαντί Καμαρά, καθώς είναι το πρώτο του γκολ με την Εθνική Γουινέας στη 15η συμμετοχή του με το εθνόσημο. Προφανώς, αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το γκολ του Μαντί Καμαρά:

Στον πάγκο ο Σισέ

Αντίθετα, ο Παπέ Αμπού Σισέ δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας νίκη της Σενεγάλης επί της αδύναμης Γουινέας Μπισάου με 2-0 για την 3η αγωνιστική στον 9ο προκριματικό όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο στόπερ του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο και παρέμεινε στις 4 συμμετοχές και το 1 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Οι Σενεγαλέζοι μετρούν τρεις νίκες και 9 βαθμούς στο γκρουπ. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Σαντιό Μανέ (44′ πέν.) και Οπά Νγκουετέ (74′).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς