21.2 C
Athens

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου για Θεσσαλονίκη: «Κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια σας, έχουμε πόλεμο»

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή την εξέλιξη της πανδημίας στην πόλη, που εμφανίζει δείκτη θετικότητας 32%.

«Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm 107,1. «Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι άμαχοι να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς», τόνισε.

Αναφερόμενος στον βαθμό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη (32%), είπε ότι μπορεί αυτό να μη σημαίνει αυτόματα πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς έχει μολυνθεί, ωστόσο «είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχει προσβληθεί από τον covid-19». «Ουαί και αλίμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», είπε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς