21.6 C
Athens

Κικίλιας: Άλλες 50 ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα – 25 διασωληνώσεις σε ένα 24ωρο

Το άνοιγμα 50 ακόμα ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. ο οποίος βρίσκεται εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη για ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην πόλη σε σχέση με την πανδημία.

Από τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, οι 6 δίνονται στο ΑΧΕΠΑ, οι 7 στο νοσοκομείο Ξάνθης, οι 5 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι 5 στο Γενικό νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο, 6 στα Γιαννιτσά και 6 στον «Γ. Γεννηματάς».

«Είναι σοβαρή η κατάσταση στον νόμο Θεσσαλονίκης και σε όλη την χώρα και όλοι αγωνίζονται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Eυχαριστώ τους ηρωικούς ανθρώπους του ΕΣΥ, γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό, ΕΚΑΒ για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει αυτές τις τελευταίες ώρες και μέρες. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες να αναλογιστούν σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα από την στιγμή που ο ιός διασπείρεται στην κοινότητα».

Ο υπουργός Υγείας είπε πως από χθες μέχρι σήμερα διασωληνώθηκε ο αριθμός-σοκ των 25 ασθενών σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας. Μόνο το ΑΧΕΠΑ είχε 86 εισαγωγές στην εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χρειαζόμαστε παθολόγους, αναισθησιολόγους, λοιμωξιολόγους γενικούς ιατρούς και συναφείς ειδικότητες των παθολόγων. Υπάρχουν 4.221 εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο σε αυτές τις ειδικότητές και τους καλώ να στηρίξουν το ΕΣΥ», ανέφερε ο ίδιος απευθύνοντας έκκληση σε γιατρούς της Β. Ελλάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς