27.5 C
Athens

Μπαρτζώκας: Ο τραυματισμός του Χάρισον είναι πισωγύρισμα (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου κρύβει παγίδες, ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Άαρον Χάρισον

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστίασε στην επιθετική ελευθερία που διέπει το παιχνίδι της Άλμπα Βερολίνου ενόψει του ματς της Πέμπτης (12/11, 21:00) στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (11/11) στο ΣΕΦ, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη (πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια) Media Day και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της ΤΣΣΚΑ, η οποία γνώρισε απρόσμενη ήττα από την Άλμπα Βερολίνου στη Μόσχα. Παράλληλα, ο 55χρονος τεχνικός στάθηκε και στον τραυματισμό του Άαρον Χάρισον, ο οποίος θα μείνει περίπου ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Για το τι ομάδα περιμένει να αντιμετωπίσει, ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Παίξαμε δύο φιλικά παιχνίδια λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν στο Βερολίνο. Έχουμε μία γνώση για το τι μάς περιμένει. Είναι μία ομάδα που παίζει στο ίδιο, υψηλό, τέμπο για 40 λεπτά, ανεξάρτητα τη μορφή του παιχνιδιού. Προσπαθεί να επιβάλει έναν γρήγορο ρυθμό με γρήγορες επιθέσεις, σκορ από παντού, αλλά κυρίως από μακριά. Αν πέσεις σε αυτήν την παγίδα και μπεις σε αυτόν το ρυθμό, τότε κινδυνεύεις να χάσεις το ματς, όπως συνέβη με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Μπορεί να χάσεις γιατί παίζεις με έναν τρόπο που δεν έχεις συνηθίσει να κάνεις. Πρέπει εσύ να επιβάλεις το ρυθμό και τις αρχές του αγώνα γιατί αλλιώς θα έχεις προβλήματα».

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να «χτίσουν» πάνω στη νίκη επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης γιατί έχουμε παίκτες που νιώθω ότι μέσα στη σεζόν θα έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και αυτό θα συμπαρασύρει και την ομαδική μας λειτουργία.

Γενικά, δουλεύουμε σε καλό επίπεδο. Ο τραυματισμός του Χάρισον είναι ένα πισωγύρισμα μας, αλλά ευτυχώς έχουμε 16-17 παίκτες εδώ, μαζί με τους αθλητές που έρχονται από την αναπτυξιακή ομάδα. Αυτοί οι παίκτες όχι μόνο δεν δημιουργούν πρόβλημα στην προπόνηση, δεν την καθυστερούν δηλαδή, αλλά ίσα-ίσα βελτιώνουν την προπόνηση. Παίζουμε με μεγάλη ένταση, είναι σπάνιο αυτό και ήθελα να το αναφέρω.

Είναι σπάνιο οι μικροί της ομάδας να βοηθάνε τόσο πολύ στον τρόπο που προπονούμαστε και σε μας συμβαίνει αυτό. Έτσι, μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει καλές προπονήσεις και είμαι αισόδοξος ότι θα παίξουμε καλά με την Άλμπα. Βέβαια, το θέμα είναι ότι αυτό πολλές φορές δεν παίζει ρόλο, καθώς η μορφή ενός παιχνιδιού εξαρτάται από πολλά πράγματα. Πάντως, νιώθω ότι είμαστε σε μία διαδικασία που κάθε ημέρα γινόμαστε καλύτεροι».

Αν η μεγαλύτερη παγίδα για τους παίκτες του είναι να κοιτάξουν τη βαθμολογία, ουραγός της οποίας είναι η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «100%. Στα τρία μίτινγκ που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αυτό τονίσαμε. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει καμία ομάδα που να μην μπορεί να κερδίσει παντού, ιδιαίτερα στη φετινή διοργάνωση. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί τους σε φιλικά παιχνίδια και ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι. Μπορεί να έχουν χάσει αγώνες με μεγάλες διαφορές, αλλά την περυσινή σεζόν ήρθαν εδώ και κέρδισαν. Και ήμουν εγώ προπονητής (σ.σ.: στο δεύτερο ντεμπούτο του), σκοράροντας πραγματικά πολύ δύσκολα σουτ. Είναι μία ομάδα που, αν δεν ελέγξεις το ρυθμό και δεν πας σε συγκεκριμένες κατοχές, θα τους δώσεις σίγουρα τη δυνατότητα να σουτάρουν καλά. Δεν ξέρουμε αν θα παίξει ο Σίβα, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει αγωνιστεί, αλλά έχουν δύο πολύ καλούς πλέι-μέικερ, τον Γκρέιντζερ και τον Λο. Για μένα, έχουν έναν ακόμα πλέι-μέικερ, που είναι ο Σίκμα, άσχετα αν παίζει στο 4. Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί πολύ. Είναι μία διαφορετική ομάδα από τις υπόλοιπες. Είναι μία δύσκολη ομάδα να παίξεις».

Δείτε σε βίντεο τη Media Day του Ολυμπιακού:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς