18.9 C
Athens

Serie A: Έρχεται η ώρα της κρίσης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Ο αγώνας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A ξεκινά… Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχει προβλεφθεί μια ενημέρωση μεταξύ των προέδρων των συλλόγων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία CVC, ADVENT και FSI για την πώληση μειοψηφικού μεριδίου, στο οποίο θα συγκλίνουν τα δικαιώματα των κορυφαίων αγώνων του πρωταθλήματος.

Η συνεδρία, στην οποία θα παραστούν και οι σύμβουλοι της ιταλικής Λίγκας, θα επικεντρωθεί στα έξι σημεία του πρότζεκτ βελτίωσης της πλατφόρμας: μεταξύ αυτών το εγγυημένο ελάχιστο παίζει κεντρικό ρόλο, με τους συλλόγους να επιθυμούν μια αύξηση περίπου εκατό εκατομμυρίων ευρώ.

Η προσφορά παρέχει, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και όσον αφορά στο ελάχιστο εγγυημένο, ένα ετήσιο ποσό που θα διανέμεται στους συλλόγους κατά την τριετή περίοδο 2021-2024, ίσο με 1,08 δισεκατομμύρια, αν και γίνεται μια διαπραγμάτευση για αύξηση.

Η κοινοπραξία κεφαλαίων προέβλεπε μια κύρια δομή του εγχειρήματος, με τιμή αγοράς 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ πληρωτέα σε 4 δόσεις, χωρίς κάποια  παραίτηση αποζημίωσης, ίση με το 10% των εσόδων από τους επενδυτές.

Η εναλλακτική λύση, από την άλλη πλευρά, προβλέπει τιμή αγοράς 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ με συνεισφορά “ίδια κεφάλαια” (επιχειρηματικό κεφάλαιο) για την υποστήριξη του εγγυημένου ελάχιστου ποσού, έως και 500 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς