20.2 C
Athens

Βρούτσης: Πώς θα πάρετε τα 800 ευρώ – Οι ημερομηνίες των πληρωμών

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αιτήσεις, καθώς και τις ημερομηνίες για την καταβολή των 800 ευρώ για όσους εργαζόμενους είναι σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο ανέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως η διαδικασία για την πληρωμή θα είναι ίδια με αυτή που ισχύει έως τώρα και χωρίζεται ως εξής:

1η κατηγορία, κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά προχωρά η αίτηση των εργαζομένων. Οι πληρωμές θα γίνουν από 27/11 έως 3/12. 

2η κατηγορία, πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12. Η καταβολή των πληρωμών σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Σχετικά με τους ανέργους, ο υπουργός σημείωσε πως δεν χρειάζεται καμία αίτηση, καθώς η πληρωμή θα γίνεται αυτόματα στον λογαριασμός τους, ενώ επεσήμανε πως «οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν 200 ευρώ επί δύο».

Για το θέμα των προσωρινών συντάξεων, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως προσπάθησαν να τις αυξήσουν και ότι θα πληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε πως μέχρι τις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των κληρονόμων, ενώ αναφορικά με τη ρύθμιση των χρεών του ΕΦΚΑ σημείωσε πως προχωράει κανονικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς