24 C
Athens

Ολυμπιακός: Κομβική η διαχείριση του Μαρτίνς με Φορτούνη

Το μεγαλύτερο ερώτημα που προκύπτει ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ είναι το αν ο Πέδρο Μαρτίνς συμπεριλάβει στην αποστολή τον Κώστα Φορτούνη

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο απόλυτος κουμανταδόρος στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και η στάση που θα κρατήσει απέναντι στο θέμα με τον Κώστα Φορτούνη κρίνεται ως κομβική για τη συνέχεια.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (6/11) και απομένει μία προπόνηση, η Σαββατιάτικη (7/11), πριν από το σημαντικό παιχνίδι Πρωταθλήματος στην έδρα του ΟΦΗ, το μεσημέρι της Κυριακής (8/11, 15:00), για την 8η αγωνιστική της Super League. Πριν από την τελευταία διακοπή μέσα στο 2020 για τις Εθνικές ομάδες, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη για τους Ερυθρόλευκους στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Είναι ξεκαθάρο πως η σχέση των δύο αντρών δοκιμάζεται, αλλά πάνω από όλους και όλα είναι το καλό του Ολυμπιακού. Αν ο προπονητής της ομάδας αποκλείσει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό από την αναμέτρηση της Κρήτης, τότε θα είναι ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα από το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος προς τους πάντες ότι δεν… σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ο Πορτογάλος τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι πως ο 28χρονος μπαλαδόρος επικαλέστηκε ενοχλήσεις στο πόδι, για αυτό και δεν συμμετείχε στην αποστολή που ταξίδεψε στην Αγγλία. Πλέον, όμως, ο διεθνής χαφ είναι καλά και προπονείται κανονικά.

Ο Μαρτίνς έχει κερδίσει με τη δουλειά του να έχει τον πλήρη έλεγχο και τα… κλειδιά του Ρέντη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται λεπτές ισορροπίες. Έχει την πολυτέλεια ο Ολυμπιακός να μην αξιοποιεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας; Έχει την πολυτέλεια ο Ολυμπιακός να μην χρησιμοποιεί τον κατά τεκμήριο κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή; Άλλωστε, οι Έλληνες παίκτες στο ρόστερ δεν περισσεύουν και ο σύλλογος πάντα είχε ως βάση το εγχώριο στοιχείο. Πάντα ο Ολυμπιακός είχε τους καλύτερους και ποιοτικότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Λόγω του σχηματισμού με τους τρεις κεντρικούς μέσους, που έχει πια καθιερωθεί, ο Φορτούνης έχει χάσει τη θέση του βασικού από τον Ματιέ Βαλμπουενά, που μπορεί να μην παίζει πια κλασικά στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής και να συγκλίνει προς τα μέσα, αλλά πατάει περισσότερο στον ασβέστη. Από το παιχνίδι στην Τούμπα και το συμβάν με την κακή αντίδρασή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν, ο Φορτούνης δεν έχασε μόνο το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά και το δικαίωμα να μην… αγγίζεται σε επίπεδο κριτικής. Όλοι κρίνονται. Είναι, όμως, παίκτης ψυχολογίας και η συγκεκριμένη υπόθεση απαιτεί «λεπτότητα» και, κυρίως, να μη φτάσει στα άκρα. Η διαχείριση, λοιπόν, του Μαρτίνς θα φανεί το Σάββατο (7/11), όταν και θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς