18 C
Athens

Ζόρια – ΑΕΚ 1-4: Στο κόλπο της πρόκρισης με τεσσάρα!

Η ΑΕΚ είναι εδώ και το… βροντοφώναξε στην Ουκρανία. Με τον Τζιανλούκα Κολονέλο στον πάγκο – απόντος του Μάσιμο Καρέρα – η Ένωση επιβλήθηκε με 4-1 της Ζόρια και πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στον όμιλο.

Το σκορ αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Μόλις στο 7′ ο πολύτιμος Τάνκοβιτς πήρε την μπάλα μετά από… αναμπουμπούλα και με ιδανικό πλασέ έγραψε το 0-1.

Η Ζόρια με εξαίρεση κάποια αδιάφορα σουτ του Κοχέρτζιν δεν κατάφερε να φανεί επιθετικά και… μοιραία περίμενε αυτό που ήρθε στο 34′. Λιβάγια – Τάνκοβιτς και Μάνταλος συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον τελευταίο να τελειώνει τη φάση για το 0-2. Με ωραία ατομική ενέργεια του Λιβάγια στο 54′ έγινε το 0-3, με τους Ουκρανούς να απαντούν στο 81′ με απίθανο μακρινό σουτ του Κοχέρτζιν.

Οι φιλοξενούμενοι που ήθελαν να κλείσουν με… επιβλητικό τρόπο το ματς, μετά τη σέντρα έφτασαν στο τέταρτο γκολ, με τον Βασιλαντωνόπουλο να κάνει το σουτ, τον Σεβτσένκο να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και τον Λιβάγια να παίρνει το ριμπάουντ και να διαμορφώνει το τελικό 1-4 που κρατάει ζωντανή την Ένωση, έστω κι αν δεν έχει τις ελπίδες με το μέρος της.

ΖΟΡΙΑ – ΑΕΚ 1-4

Γήπεδο: Σλάβουτιτς Αρένα

Σκόρερ: 81′ Κοτσέργκιν / 7′ Τάνκοβιτς, 34′ Μάνταλος, 54′, 81′ Λιβάγια

Διαιτητής: Κόλουμ (ΣΚΩ)

Κίτρινες: Βέρνιντουμπ / Μάνταλος, Ανσαριφάρντ, Ινσούα

Ζόρια (Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Χομτσενόβσκι (59′ Φαβόροφ), Βέρνιντουμπ, Αμπού Χάνα, Τσίγκανικς, Ιβανισένια, Κοχέρτζιν, Γιούρτσενκο, Καμπάεβ (59′ Γκλάντκι), Λούνοβ (46′ Ναζαρίνα), Γκρόμοβ (46′ Σαγιαντμάνες).

ΑΕΚ (Κολονέλο): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σάκχοφ (70′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς (85′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85′ Μπότος), Τάνκοβιτς (75′ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE ΕΔΩ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς