20.2 C
Athens

Μαρτίνς: Δεν ήμασταν ο εαυτός μας (vid)

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν... κρύφτηκε για το κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού στην Αγγλία, εστιάζοντας στο μόλις ένα φάουλ που έκαναν οι παίκτες του σε αυτό το διάστημα

Εκτός του Ραφίνια και ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στο Olympiacos TV, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-0 για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας ξεκαθάρισε πως δεν ήταν στο σχέδιο να παραταχθεί τόσο αμυντικά η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Για αν το κακό ξεκίνημα στοίχισε ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Etihad Stadium», ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε: «Δεν ξέρω αν το πρώτο ημίχρονο μάς κόστισε το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα κάναμε μία κακή εμφάνιση, η οποία μας στενοχωρεί γιατί δεν ήμασταν ο εαυτός μας. Δεν ήταν αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τον Ολυμπιακό. Ξεκινήσαμε χωρίς καμία επιθετικότητα και να ανακτούμε τις μπαλιές. Δείξαμε υπερβολικό σεβασμό στην αντίπαλο. Αφήσαμε την αντίπαλο πάρα πολλές φορές να κερδίσει την μπάλα, κάναμε μόλις ένα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι το οποίο δεν μας χαρακτηρίζει καθόλου. Αυτό το φάουλ ήταν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο γιατί αφήσαμε υπερβολικό χώρο στη Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς να προσπαθούμε καθόλου να ανακτήσουμε την μπάλα και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, όπως είχαμε σχεδιάσει. Στο δεύτερο ημίχρονο, σαφώς βελτιωθήκαμε. Ήμασταν πολύ πιο επιθετικοί και γρήγοροι, ήμασταν ο εαυτός μας. Βρήκαμε την ταυτότητά μας και τα πράγματα βελτιώθηκαν αναφορικά με την κατοχή και τις ευκαιρίες. Η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο εμείς ήμασταν πιο κοντά στο να βάλουμε το γκολ της ισοφάρισης παρά η αντίπαλος να βάλει το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η Σίτι έχει μεγάλη ποιότητα και κατάφερε να βάλει ένα δεύτερο γκολ, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι».

Για το αν είναι κέρδος η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαρτίνς τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως είχαμε την ικανότητα να εμφανίσουμε, σε ολόκληρο το παιχνίδι, αυτήν την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Έχουμε κάποιους καινούργιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πραγματικά τώρα έχουν αρχίσει να νιώθουν τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Αυτό που μπορεί να κάνει, είναι αυτό που έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε ένα μειονέκτημα τριών βαθμών από την Πόρτο, αλλά πιστεύω πως αν καταφέρουμε να μεταφέρουμε αυτήν την εικόνα από το δεύτερο ημίχρονο και στα επόμενα παιχνίδια έχουμε πραγματικά πιθανότητες να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω πάρα πολύ στις ικανότητές μας και εξαρτάται από εμάς. Έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στο Olympiacos TV:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς