16.5 C
Athens

Ραφίνια: Δεν είχαμε σχεδιάσει να παίξουμε αμυντικά (vid)

Ο Ραφίνια μίλησε για το κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ εξέφρασε την πίστη του πως θα λυθεί το πρόβλημα των πολλών χαμένων ευκαιριών

Ο Ραφίνια έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Olympiacos TV, ύστερα από τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ στάθηκε στην κάκιστη εκκίνηση της ομάδας στην αναμέτρηση, τονίζοντας πως το αγωνιστικό σχέδιο δεν ήταν να «κλειστεί» ο Ολυμπιακός στην άμυνα.

«Μπήκαμε πολύ άσχημα στο ματς. Κάναμε ένα ιδιαιτέρως αμυντικό παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν στα σχέδιά μας. Αφήσαμε πάρα πολύ όλο το χώρο στην αντίπαλό μας και αυτό μάς κόστισε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, για μία ακόμα φορά, κάναμε ένα τέλειο, πάρα πολύ καλό, δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ καλά, αλλά αυτό έπρεπε να το έχουμε κάνει από την αρχή για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο 35χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το μέλλον των νταμπλούχων Ελλάδας στον 3ο όμιλο του Champions League, λέγοντας: «Σίγουρα έχουμε πιθανότητες γιατί ξανά δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και απλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας, τα δύο στην έδρα μας. Αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχουμε πολλές πιθανότητες για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

«Θα πετύχουμε τα γκολ που χρειαζόμαστε»

Για τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες που δημιουργεί, αλλά δεν αξιοποιεί ο Ολυμπιακός, ο Ραφίνια τόνισε: «Δουλεύουμε πάρα πολύ και δημιουργούμε φάσεις. Αυτό είναι το σημαντικό γιατί αν κάνεις ευκαιρίες, τότε η μπάλα θα μπει κάποια στιγμή στα δίχτυα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τα γκολ που χρειαζόμαστε. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε και θα πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Τέλος, για το αν μίλησε με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά το τέλος του αγώνα, καθώς οι δυο τους συνυπήρξαν στην Μπάγερν Μονάχου: «Ναι, μιλήσαμε. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και φίλος. Μιλήσαμε, αλλά όχι τόσο πολύ για τον αγώνα γιατί δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Χάρηκα πολύ που τον είδα και είναι καλά, αλλά λυπήθηκα που χάσαμε απέναντί του».

Οι δηλώσεις του Ραφίνια στο Olympiacos TV:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς