21.4 C
Athens

Βιέννη: Τέσσερις νεκροί και 17 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση

Οπαδός του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε χθες βράδυ τη Βιέννη, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 17, επτά από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο συγκεκριμένος άνδρας, που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, έδρασε μόνος του ή αν είχε συνεργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές αναζητούν έναν ακόμα άνδρα που συμμετείχε στη χθεσινή επίθεση στα σύνορα της Αυστρίας με την Τσεχία.

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στη μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης και σε πέντε ακόμα σημεία, κάνοντας την Αστυνομία να μιλά για συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νίχαμερ περιέγραψε τον βαριά οπλισμένο άνδρα ως «ισλαμιστή τρομοκράτη». «Ζήσαμε χθες βράδυ μια επίθεση από τουλάχιστον έναν ισλαμιστή τρομοκράτη». Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επέτρεψαν να εξαχθεί το συμπέρασμα πως επρόκειτο περί «συμπαθούντα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η Bild δημοσιεύει φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος ανάρτησε στο Instagram φωτογραφίες του με βαρύ οπλισμό, δίνοντας όρκο πίστης και αφοσίωσης στον ISIS. Ανήμερα μάλιστα της επίθεσης έστειλε σε δύο φίλους του βίντεο της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς