19.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Μαντί Καμαρά, πόσο έλειψες!

Είναι ο πιο χαρισματικός κεντρικός μέσος που διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό του ο Ολυμπιακός και ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στο φετινό Champions League

Είναι ο πιο χαρισματικός κεντρικός μέσος που διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό του ο Ολυμπιακός και ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στο φετινό Champions League.

Ο Ολυμπιακός δεν ενέδωσε στις προτάσεις που δέχθηκε και κράτησε τον Μαντί Καμαρά στις τάξεις του, καθώς στο τραπέζι δεν έπεσε ένα ελκυστικό ποσό, που θα ήταν ικανό να απομακρύνει τον 23χρονο ποδοσφαιριστή από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Μάλιστα, σκοπεύει άμεσα να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη για δεύτερη φορά μέσα σε δυόμιση σεζόν, αυξάνοντας και πάλι τις ετήσιες απολαβές του! Ο μέσος από τη Γουινέα έχει εξελιχθεί σε έναν πολυσύνθετο χαφ κορυφαίου αγωνιστικού επιπέδου και τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Οι «ερυθρόλευκοι» στερήθηκαν την ποιότητα του Μαντί στα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου η ομάδα χρειαζόταν πολύ τα τρεξίματα και τα «πνευμόνια» του διεθνούς κεντρικού μέσου, η περιπέτεια του οποίου με τον κορωνοϊό έλαβε τέλος και είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Και αν κόντρα στη Μαρσέιγ, η νίκη κατακτήθηκε χάρη στο γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις, απέναντι στην Πόρτο η παρουσία του Καμαρά στον αγωνιστικό χώρο του «Ντραγκάο» θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες και ο Ολυμπιακός να έχει καλύτερη τύχη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πόρτο.

Ένας σύγχρονος κεντρικός χαφ, που βρίσκεται παντού στη μεσαία γραμμή και μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια στη θέση «6», «8», αλλά και «10» (ναι, στο 4-3-3 του Μαρτίνς, προς τα εκεί κινείται!), και ουσιαστικά έμεινε για τέτοιου είδους αγώνες. Στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, με τις καλύτερες ομάδες του Champions League. Ο 23χρονος από τη Γουινέα ετοιμάζεται για την 6η συμμετοχή του σε φάση ομίλων Champions League και περιμένει πώς και πώς να πατήσει το χορτάρι του «Etihad Stadium», βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κάνει ένα ποιοτικό παιχνίδι και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία πανίσχυρη αντίπαλο, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Στην τρέχουσα σεζόν, ο Μαντί Καμαρά έχει μία ασίστ σε 6 συμμετοχές, ενώ συνολικά μετράει 13 γκολ και 8 ασίστ σε 93 εμφανίσεις με τον Πρωταθλητή Ελλάδας. Ένα «μηχανάκι» στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με αστείρευτες δυνάμεις και ραγδαία βελτίωση στο κομμάτι της τεχνικής κατάρτισης και της επαφής με την μπάλα στα πόδια, δείγμα της αφοσίωσης και της δουλειάς ενός παίκτη, που μπορεί να ντύθηκε στα ερυθρόλευκα στα 21 του ως ένα ποδοσφαιρικό στοίχημα, προερχόμενος από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, αλλά κατάφερε να βγει γρήγορα στον «αφρό» και να λάμψει με τη «βαριά» φανέλα του Ολυμπιακού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς