19 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-61: Το τριφύλλι έβαλε τέλος στο σερί των 137 ερυθρόλευκων νικών

Ένα παιχνίδι θρίλερ διεξήχθη στο «Π. Γιαννακόπουλος» με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την πρώτη του φετινή νίκη στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Και τι νίκη.

Με το δίδυμο Ριντ – Λύμουρα να κάνει… θραύση στο παρκέ, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη επιβλήθηκε με 62-61 του Ολυμπιακού και τον οδήγησε στην πρώτη του ήττα μετά από ένα σερί 137 νικηφόρων αναμετρήσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι Ερυθρόλευκες ασφαλώς και παραμένουν και φέτος το φαβορί για τον πρωτάθλημα – παρότι το μπάτζετ μειώθηκε λόγω κορωνοϊού – και αυτός είναι και ο λόγος που πλέον είδαμε ένα πιο ανταγωνιστικό ντέρμπι.

Το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού προκάλεσε βραχυκύκλωμα στην ομάδα του Γιώργου Παντελάκη, η οποία όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση της. Η Κόστοβιτς ήταν εκπληκτική για τις Ερυθρόλευκες, όμως τόσο η Ρέιβις, όσο και η Ρέιμερ δεν έκαναν πολλά πράγματα.

Ουσιαστικά η Σπυριδοπούλου και η Νικολοπούλου ήταν εκείνες που ξεκίνησαν την αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Το τριφύλλι όμως ήταν πιο ψύχραιμο στο φινάλε που το ματς κρίθηκε στο… νήμα και το δίποντο της Ριντ ήταν καθοριστικό στο να έρθει η νίκη για τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 62-61

Διαιτητές: Τσαρούχα – Κάρδαρης – Γιακείμη.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 35-37, 48-53, 62-61.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 22 (1), Τζόνσον , Χελιώτη , Μούλη 2, Λύμουρα 20 (3), Καλαμπάκου 3, Κωτούλα 2, Δίελα 5(1), Χιούστον 8.

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Σταμολάμπρου 4, Σταμάτη 5 (1), Αλεξανδρή 4 (1), Σπυριδοπούλου 13 (2), Γρίσπου, Νικολοπούλου 9 (3), Κούκη , Ρέιμερ 4, Κόστοβιτς 16, Παντέλη , Ντέιβις 6

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς