23.5 C
Athens

Εμβιλά: Το ονειρεμένο ντεμπούτο του εγκέφαλου της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού

Χρειάστηκε να πατήσει τα 30 του ο εκπληκτικός μέσος Γιαν Εμβιλά για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γάλλος αμυντικός χαφ στην παρθενική του παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έκανε απίστευτο παιχνίδι και έδειξε για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός επέμεινε για να τον κάνει δικό του με ένα υψηλό συμβόλαιο.

Απόντος του Καμαρά, ο πρώην παίκτης της Σεντ Ετιέν έκανε με διαφορά το καλύτερο του ματς με τα ερυθρόλευκα και απέδειξε πως όσο περνάει ο καιρός και αντιλαμβάνεται τι θέλει ο προπονητής του, τόσο καλύτερος θα παρουσιάζεται στο χορτάρι.

Κόντρα στη Μαρσέιγ ο Εμβιλά ήταν ο «εγκέφαλος» στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων. Ο Γάλλος θα μπορούσε να πετύχει ένα φανταστικό γκολ στο 10′ μετά την πάσα του Μασούρα (η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ), ωστόσο τα στατιστικά του πιστοποιούν πως είναι αρκετά πιθανό σύντομα να ξεχαστεί ο Γκιλιέρμε.

Ο Εμβιλά είχε 8 (!) επιτυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις με τις οποίες έδωσε πλάτος και άνοιξε ιδανικά το παιχνίδι στους συμπαίκτες του και ποσοστό 91% ακρίβεια στις πάσες του. Παράλληλα, είχε δύο κλεψίματα, δύο τάκλιν, μία απομάκρυνση της μπάλας σε κατάσταση πίεσης και μόλις πέντε λανθασμένες μεταβιβάσεις, ενώ κάλυψε συνολικά 12 χιλιόμετρα, περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο.

Το τρίποντο άνοιξε τον δρόμο στον Ολυμπιακό για μία σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία και τη φετινή σεζόν. Όσο μπαίνουν οι καινούργιοι, οι Ερυθρόλευκοι θα παρουσιάζονται ακόμα καλύτεροι. Ο Εμβιλά πάντως έδειξε με το… καλησπέρα πως μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στη φετινή ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς