23.8 C
Athens

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και τα ηγετικά στελέχη

Την τελική του απόφαση για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πήρε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με αυτήν, ο ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής θα οδηγηθούν στη φυλακή προκειμένου να εκτίσουν την ποινή κάθειρξης 13 ετών που τους επιβλήθηκε.

Αναστολή δόθηκε σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων είναι οι πρώην βουλευτές Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια.

Μετά την καταδίκη της διευθυντικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, που σηματοδοτεί το ιστορικό τέλος της πολύκροτης δίκης, αναλαμβάνει δράση η αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης της ΕΛΑΣ, καλούνται να οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών τους καταδικασθέντες που πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους. Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Το σχέδιο προβλέπει την επόμενη ώρα να έχουν συλληφθεί περισσότερα από 30 άτομα, μεταξύ των οποίων δε θα είναι ο Λαγός, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς