22.4 C
Athens

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για κορωνοϊό και νέα μέτρα

Διάγγελμα προς τους Έλληνες πολίτες με αντικείμενο την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας θα απευθύνει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε σχετικά νωρίτερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην τακτική τους συνάντηση.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά», τόνισε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους Έλληνες για το «πού βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε».

Τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την εκτίναξη των κρουσμάτων των δύο τελευταίων 48ωρων, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα με τα 865 κρούσματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που προκρίνονται είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης και εφαρμογή μοντέλου Παρισιού, με επιβολή νυχτερινού lockdown.

Το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες, τη στιγμή που η Κοζάνη και η Καστοριά μπήκαν πλέον στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, σε τοπικό lockdown και άλλες 17 περιφέρειας βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, στο επίπεδο 3.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς