18 C
Athens

Σεβαστής για Κελεσίδου: Να μείνει μακριά από κάθε κομματική σκοπιμότητα

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας στίβου, Βασίλης Σεβαστής, προέβη σε δήλωση με αφορμή την υποψηφιότητα της Ολυμπιονίκη Τασούλας Κελεσίδου, για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «θα διακοσμήσει το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ εάν εκλεγεί, έστω και απλό Μέλος, και θα εκπροσωπήσει επάξια τους αθλητές», ωστόσο τη συμβουλεύει εμμέσως «να μείνει μακριά από κομματικές σκοπιμότητες».

Η δήλωση του: «Χαιρετίζουμε την εμπλοκή της Ολυμπιονίκου μας Τασούλας Κελεσίδου στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας και το ενδιαφέρον της για τα κοινά του Στίβου. Θα διακοσμήσει το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ εάν εκλεγεί, έστω και απλό Μέλος, και θα εκπροσωπήσει επάξια τους Αθλητές μας.

Είναι φανερό όμως ότι χρησιμοποιείται σαν λύση ανάγκης μετά την αποχώρηση του επαλειφομένου, μέχρι τώρα, υποψηφίου προέδρου.

Ελπίζουμε μόνο στη διαχείριση της υποψηφιότητάς της, η ίδια να κρατήσει μακριά κάθε κομματική σκοπιμότητα και συμφέροντα ξένα για το καλό των Αθλητών, των Προπονητών και των Σωματείων.

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω ότι χρειάστηκαν δύο Νόμοι και τέσσερις νυχτερινές τροπολογίες, προκειμένου να καθιερωθούν συγκεκριμένα φωτογραφικά και κατάφωρα αντισυνταγματικά κωλύματα για να αποκλειστούν πολλά αθλητικά στελέχη και παράλληλα να αρθούν κάποια άλλα ασυμβίβαστα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δραστηριοποίηση συγκεκριμένου συστήματος διαπλοκής συμφερόντων, το οποίο με όπλα την σκληρή κομματικοποίηση, μπόλικη λάσπη και αρκετή δυσφήμηση, επιχειρεί τους τελευταίους μήνες να παρέμβει στις επικείμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες και απασχολεί μεγάλο μέρος των Μ.Μ.Ε., αλλά και την Ελληνική Βουλή, ανάγκασε τον μέχρι τώρα υποψήφιο πρόεδρο να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της Προεδρίας, ενόψει του τεράστιου πολιτικού κόστους που επωμίστηκε.

Τελικά επιλέχτηκε μια λύση ανάγκης, που αποτελεί προϊόν του αδιέξοδου στο οποίο περιήλθε η λεγόμενη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς