15.9 C
Athens

Τέλος από τη Σάντος ο Ρομπίνιο, λόγω της υπόθεσης βιασμού

Μεγάλα προβλήματα για τον πρώην άσο της Μίλαν, τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια το 2013 σε ποινή φυλάκισης 9 ετών για βιασμό, καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας τηλεφωνικές κλήσεις του ίδιου, στις οποίες ουσιαστικά επιβεβαιώνει το περιστατικό.

«Γελάω γιατί δεν με νοιάζει, η γυναίκα ήταν μεθυσμένη, δεν ξέρει καν τι συνέβη», ακούγεται να λέει ο παίκτης της Σάντος σε τηλεφωνική συνομιλία με φίλο του, περιγράφοντας τι συνέβη το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2013 σε ένα κλαμπ στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, όπου κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά μια 22χρονη, μαζί με άλλα 5 άτομα.

Ο Ρομπίνιο αρνήθηκε τις κατηγορίες, μιλώντας για συναινετική συνεύρεση, αλλά το 2017 η δικαιοσύνη τον καταδίκασε σε 9 χρόνια φυλάκισης μαζί με τον φίλο του, Ρικάρντο Φάλκο. Και οι δύο κατέθεσαν έφεση, ωστόσο μετά τα νέα στοιχεία η υπόθεση θα αναβιώσει ξανά στα ιταλικά δικαστήρια.

Μετά τις αποκαλύψεις, πολλοί χορηγοί της Σάντος απειλούσαν να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα ο βραζιλιάνικος σύλλογος να αποφασίσει να αποδεσμεύει τον 36χρονο, που υπέγραψε συμβόλαιο με συμβολικές απολαβές στις 10 Οκτωβρίου, επιστρέφοντας για τρίτη φορά στην καριέρα του στη Σάντος.

«Οι δύο πλευρές αποφασίσαμε από κοινού να αναστείλουν τη σύμβαση, ώστε ο παίκτης να μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην υπεράσπιση του δικαστηρίου του στην Ιταλία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

«Στους οπαδούς της Σάντος και στους ανθρώπους μου, να είστε βέβαιοι ότι θα σας αποδείξω την αθωότητά μου», δήλωσε ο Ρόμπινιο σε μήνυμά του μέσω βίντεο στο Instagram την Παρασκευή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς