19.3 C
Athens

Ολυμπιακός – Μακάμπι 85-82: Άαρον ο μαχαιροβγάλτης!

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Ααρών, το δεξί χέρι του Μωυσή, τιμωρήθηκε για τη λιποψυχία του από τον θεό, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να οδηγήσει τον λαό του Ισραήλ στη Γη της Επαγγελίας. Στην ερυθρόλευκη ιστορία πάλι, ο Ααρών κατάφερε με ένα απίθανο τρίποντο να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στον παράδεισο μιας τεράστιας νίκης…

Με τον Άαρον Χάρισον να βάζει ένα τρομερό τρίποντο στο άκουσμα της κόρνας της λήξης της αναμέτρησης, οι Ερυθρόλευκοι πήραν μία δραματική νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 85-82.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά, για καμία από τις δύο ομάδες, καθώς το πρώτο καλάθι ήρθε τρία λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με κάρφωμα του Έλις, αλλά η Μακάμπι απάντησε άμεσα.

Στη συνέχεια, δύο συνεχόμενα τρίποντα, από τον Βεζένκοφ και τον Παπανικολάου έδωσαν αέρα τεσσάρων πόντων (8-4). Βέβαια, η Μακάμπι μέσα από την πάρα πολύ σκληρή της άμυνα κατάφερε να ανατρέψει άμεσα την εικόνα του αγώνα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού και με ένα 0-8 σερί έκανε το 8-12. Μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου οι Ερυθρόλευκοι έμοιαζαν… κοιμισμένοι και αυτό έδωσε στη Μακάμπι αέρα επτά πόντων (15-22), με την άμυνα των Ισραηλινών να είναι εξαιρετική.

Στη δεύτερη περίοδο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα του σε ένα πολύ καλό επίπεδο και οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα ξανά με τρίποντο του Τσαρλς Τζένκινς (29-26), στα 5:57 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν κατά πολύ την απόδοσή τους και έφτασαν τη διαφορά στους 7 πόντους (38-31) για να ολοκληρωθούν τελικά τα πρώτα 20 λεπτά στο 44-40.

Με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου, ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη όρεξη και κατάφερε να ανεβάσει άμεσα τη διαφορά στους 10 πόντους (54-44), αλλά η Μακάμπι δεν τα παράτησε ποτέ.

Με τους Σκότι Γουίλμπεκιν, Ελάιζα Μπράιαντ και Οθέλο Χάντερ επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης, κλείνοντας την περίοδο στο -3 (69-66) με εύστοχο τρίποντο του Τζόουνς.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν… ροντέο, με το σκορ να εναλλάσσεται συνέχεια και τον Ολυμπιακό να κρατά τις τύχες του παιχνιδιού στα χέρια του.

Η Μακάμπι κέρδισε φάουλ, αλλά ο Τζόουνς έχασε και τις δύο βολές του. Ωστόσο, ο πρώην Ερυθρόλευκος Οθέλο Χάντερ ακούμπησε την μπάλα, η οποία κατέληξε στα χέρια του Καλοϊάρο και στη συνέχεια σε εκείνα του Σκότι Γουίλμπεκιν, με τον Αμερικανό -με τουρκικό διαβατήριο- να ισοφαρίζει το παιχνίδι με τρίποντο στο 82-82.

Στα τελευταία 7.6 δευτερόλεπτα, η ισραηλινή ομάδα έκανε δύο γρήγορα φάουλ που είχε να δώσει, με την μπάλα να μπαίνει για τελευταία φορά στο παρκέ στα 4 δευτερόλεπτα. Από τα χέρια του Χάρισον, σε εκείνα του Βεζένκοφ και πάλι πίσω σε αυτά του Αμερικανού, ο οποίος με ένα τρίποντο από τα οκτώ μέτρα έβαλε χρυσά γράμματα την υπογραφή του στην αναμέτρηση, ευστοχώντας και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 85-82.

Με αυτήν τη νίκη ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 3-1 το ίδιο ρεκόρ που έχουν Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Μπάγερν στη δεύτερη θέση, ενώ η Μακάμπι υποχώρησε στο 1-3.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 44-40, 69-66, 85-82

Τα στατιστικά:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς