18 C
Athens

Κασιδιάρης: Με κρίνατε με πολιτικές παρεμβάσεις, εξοντωτική η ποινή μου

Αίτηση για αναστολή της ποινής του κατέθεσε σήμερα στο Εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση, ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Ο Κασιδιάρης έκανε λόγο για εξοντωτική ποινή, που θα τον καταστρέψει οικονομικά: «Την αθωότητα μου δεν την στηρίζω μόνο στην δική μου πεποίθηση. Αλλά φάνηκε και από το βούλευμα. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Δεν είμαι ύποπτος φυγής. Ζητώ να μείνω ελεύθερος μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Να μη χάσω το δικαίωμα να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Θα προκληθεί σε μένα ανεπανόρθωτη βλάβη. Θα καταστραφώ οικονομικά. Είναι εξοντωτική η ποινή των 13 ετών που μου επιβλήθηκε. Παραβιάστηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ο Κασιδιάρης, μάλιστα, έκρινε την απόφαση του δικαστηρίου, υπονοώντας ότι υπήρξαν πολιτικές πιέσεις που οδήγησαν στην καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης: «Το δικαστήριό σας έκρινε με 20.000 ανθρώπους έξω από στο δικαστήριο. Με παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ από όλους τους πολιτικούς παράγοντες».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι συνήγοροί του Ηλία Κασιδιάρη, που μίλησαν για το κλίμα γύρω από τη δίκη και ζήτησαν το δικαίωμα του πελάτη τους στην αναστολή: «Χλευάστηκε μέχρι και ο ανήμπορος πατέρας του Μπαρμπαρούση. Σε αυτό το κλίμα δικάζουμε. Μέχρι να καθαρογραφτεί η απόφαση σας και να πάμε στο Εφετείο θα έχουν εκτίσει την ποινή τους. Και αν αθωωθούν στο Εφετείο, θα έχουν εκτίσει μια ποινή αδίκως».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς