18.7 C
Athens

Νάχμπαρ: Αν βάλουμε «φούσκα», πώς θα παίζουν οι ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα;

Ο πρόεδρος της Ένωσης παικτών της Euroleague, Μπόστιαν Νάχμπαρ, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για τον κορωνοϊό, τις κυρώσεις της διοργανώτριας αρχής, αλλά και για το αν γινόταν να δημιουργηθεί μία «φούσκα» στα πρότυπα του NBA.

Στη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» μίλησε ο Νάχμπαρ και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μία «φούσκα» για τις ομάδες της Euroleague, αλλά τα εθνικά πρωταθλήματα στέκονται εμπόδιο.

Συγκεκριμένα είπε:

«Πρέπει να δούμε τις αποφάσεις που έχουν παρθεί όσον αφορά την Ζενίτ και την Βιλερμπάν. Πρέπει να θυμηθούμε πως η απόφαση να μην αναβάλλονται οι αγώνες, να αφήσουν τη σεζόν να προχωρήσει, την γνώριζαν οι ομάδες και την αποδέχθηκαν από την αρχή. Αλλά τώρα βλέποντας την πραγματικότητα, αντιλαμβανόμαστε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο».

Για τη στάση των παικτών σε σχέση με τις αναβολές: «Μιλάμε με τους παίκτες, έχουμε μία εικόνα από την πλευρά τους. Παρά το πρωτόκολλο, τα τεστ, τα αποτελέσματα, υπάρχει μία αβεβαιότητα ανάμεσα στους παίκτες. Μιλήσαμε και με την Euroleague απευθείας, ζητήσαμε να υπάρξει κάποια προσαρμογή, καταθέσαμε προτάσεις. Βρισκόμαστε σε μία ανεξερεύνητη περιοχή. Αν η πανδημία είχε επηρεάσει ένα ή δύο παιχνίδια ανά ομάδα τότε το υπάρχον πρωτόκολλο θα ήταν βιώσιμο. Αλλά βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική και η κατάσταση είναι περίπλοκη. Η άρνηση για την αναβολή των αγώνων μπορεί να δημιουργήσει ερωτήματα όσον αφορά το αν είναι δίκαιο από αθλητικής πλευράς. Πρέπει να εγγυηθούμε την καλύτερη προστασία για την υγεία των παικτών αλλά και την αξιοπιστία της διοργάνωσης. Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες δεν είναι καλή δημοσιότητα για την Euroleague».

Για το αν η τωρινή κατάσταση μοιάζει με της άνοιξης: «Δεν θα το έλεγα. Περιμένουμε να έχουμε μία δύσκολη σεζόν, έχουμε μάθει αρκετά από την κρίση της περσινής χρονιάς. Δεν πανικοβάλλομαι. Αλλά ήμουν παίκτης και καταλαβαίνω την αγωνία τους, να πρέπει να παίξουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αλλά δεν πιστεύω πως πρέπει να πάμε σε διακοπή της σεζόν μέχρι τον Μάρτιο. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση για να προστατεύσουμε τους παίκτες, εμείς πρώτοι θα υπερασπιστούμε αυτή την επιλογή. Η κατάσταση αλλάζει καθημερινή, πρέπει η διοργάνωση να επιβιώσει».

Για το ενδεχόμενο μίας «φούσκας» στα πρότυπα του ΝΒΑ: «Αν μπορούσαμε να το κάνουμε θα ήταν ενδιαφέρον. Το παράδειγμα του ΝΒΑ είναι βασισμένο σε ένα μοντέλο που μπορεί να δουλέψει με συγκεκριμένες προυποθέσεις. Αλλά η Euroleague δεν είναι ΝΒΑ. Αλλά υπάρχουν αρκετά θέματα, όπως τα ταξίδια σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι για τον κορωνοϊό. Δεν είναι η «μαγική» λύση. Και υπάρχουν και τα Εθνικά πρωταθλήματα που πρέπει να σκεφτούμε. Αν τους βάλουμε στην «φούσκα» πως θα συνεχίσουν να παίζουν και τα εθνικά πρωταθλήματα;»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς