19.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Αρμάνι 86-75: Ερυθρόλευκος δυναμίτης!

Ο Ολυμπιακός τίναξε στον αέρα την ακριβοπληρωμένη ομάδα του Μεσίνα, με τρομερό καρέ Σλούκα, ΜακΚίσικ, Χάρισον και Πρίντεζη

Με τον Κώστα Σλούκα να κάνει την πρώτη του γεμάτη εμφάνιση (17 π, 11 ασ) με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετά από την επιστροφή του, οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 86-75 επί της Αρμάνι Μιλάνο και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-1.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης (15-21), αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης (16 π, 4 ριμπ) κράτησε σε απόσταση αναπνοής την ομάδα του με τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου (18-21).

Η συνέχεια ήταν η ίδια, με τον Ολυμπιακό να κάνει αρκετά λάθη στον αγώνα και να δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να παίρνει αέρα πέντε πόντων (25-30).

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να κλείσουν το ημίχρονο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά μπορούσαν, αλλά ο Πρίντεζης και πάλι κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ (36-42).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ερυθρόλευκοι… ξύπνησαν και με τον Κώστα Σλούκα να κινεί όλα τα νήματα στην επίθεση μπόρεσαν να αντιδράσουν και να πάρουν εκείνοι το προβάδισμα με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Άαρον Χάρισον (55-53).

Από αυτό το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Μπαρτζώκα έλεγξε πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης και δεν έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να φτάσει απειλητικά κοντά του στο σκορ.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται ακόμα και με 12 πόντους (79-67), με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τελικά τη νίκη με 86-75, κόντρα σε μία ομάδα που έριξε πολλά λεφτά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό της σχεδιασμό.

Ο Σλούκας και ο Πρίντεζης οδήγησαν την ελληνική ομάδα στη νίκη, αλλά τόσο ο Σακίλ ΜακΚίσικ (10 π, 4 ριμπ, 4 ασ) όσο και ο Άαρον Χάρισον (16 π, 4 ριμπ, 4/11 τριπ) ήταν εξαιρετικοί και έδωσαν πολλές λύσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Από την Αρμάνι ξεχώρισε ο Σέρχι Ροντρίγκεθ (18 π, 5 ριμπ, 4 ασ) και ο Μάικλ Ρολ (16 π, 4/5 τριπ).

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-42, 63-58, 86-75

Τα στατιστικά:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς