14.3 C
Athens

Φρίκη στο Μεξικό: 11 πτώματα βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι – Σκληρές εικόνες (pics, video)

Βρέθηκαν στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες, την πιο βίαιη πόλη της χώρας, όπου έχουν συμβεί εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- ανθρωποκτονίες

Λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του εκλεγμένου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ στη Σιουδάδ Χουάρες, σε μια σειρά συναντήσεων που πρόκειται να έχει με στόχο την καταστολή της βίας στη χώρα, ένα ακόμα περιστατικό βίας στη συγκεκριμένη πόλη, ήρθε να ταράξει το Μεξικό.

Εντεκα πτώματα εντοπίστηκαν την Παρασκευή 3 Αυγούστου στην πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της βόρειας πολιτείας Τσιουάουα, όπου ανήκει διοικητικά η Σιουδάδ Χουάρες, σημειώνοντας πως είναι θύματα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τις σορούς οκτώ ανδρών και τριών γυναικών που βρέθηκαν σε ένα σπίτι της πόλης και το περιστατικό είναι πιθανό να σχετίζεται με συγκρούσεις μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά τις δολοφονίες και τις ταυτότητες των θυμάτων.

Η Σιουδάδ Χουάρες αποτελεί για πολλά χρόνια μια από τις μεξικανικές πόλεις που έχουν γίνει διαβόητες εξαιτίας της βίας των συμμοριών και συγκρίνεται με εμπόλεμη ζώνη.

Εχει έρθει τα τελευταία χρόνια στη δημοσιότητα λόγω των άγριων δολοφονιών γυναικών που ξεκίνησαν στην περιοχή το 1993 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Περίπου 400 γυναίκες έχουν βρει βίαιο θάνατο σε εγκλήματα που κατά ένα μεγάλο ποσοστό παραμένουν ανεξιχνίαστα, ενώ εκατοντάδες (χιλιάδες κατά μερικές πηγές) είναι και οι αγνοούμενες.

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι νεαρές, φτωχές γυναίκες από τις οποίες το ένα τρίτο περίπου έπεσαν θύματα απαγωγής επιστρέφοντας από τη δουλειά τους σε τοπικά εργοστάσια και κατόπιν βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες σε διάφορα σημεία μέσα και γύρω από την πόλη. Λόγω των γεγονότων αυτών η Χουάρες αποκαλείται «πόλη των νεκρών γυναικών».

Την Τρίτη ο πρόεδρος Ομπραδόρ αναμένεται να φτάσει στη Σιουδάδ Χουάρες για να έχει μια σειρά συζητήσεων με στόχο την προώθηση της ειρήνης.

Στις συζητήσεις θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων θύματα εγκλημάτων, εκπρόσωποι των αρχών, ακαδημαϊκοί και θρησκευτικές οργανώσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς