28 C
Athens

Στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης Νέων ο Σγουρόπουλος

Σημαντική διάκριση για τον Πρωταθλητή Ευρώπης του απλού Nέων Γιάννη Σγουρόπουλος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Τους πίνακες αξιολόγησης του Αυγούστου ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Οι αλλαγές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες για τα ελληνικά χρώματα με δεδομένο άλλωστε, ότι προηγήθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Nέων.

Κατ’ αρχάς, ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Nέων Γιάννης Σγουρόπουλος εμφανίζεται στο νούμερο 6 της κατηγορίας Under 18 από το 4 του Ιουλίου.

Βαθμολογικά βεβαίως, ωφελήθηκε με την κορυφαία διάκριση στο Κλουζ Ναπόκα, καθώς έχει 98 βαθμούς περισσότερους από τον περασμένο μήνα (5.870 από 5.772). Η Κατερίνα Τόλιου είχε αντίκρισμα στις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Μεσογειακό τουρνουά. Ανέβηκε στην 139η θέση των γυναικών κι αυτή είναι η καλύτερη στην καριέρα της.

Επίσης, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η κορασίδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου φιγουράρει στο νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης Under 15, ενώ χάρη στους αγώνες τους στο Κλουζ Ναπόκα μπήκαν πέντε ακόμα παιδιά στους πίνακες: Οι παίδες Αλέξανδρος Μαδέσης, Παναγιώτης Αδριανός, Ιάκωβος Αϊβατίδης, ο έφηβος Μιχάλης Διαμαντόπουλος και η νεάνιδα Θεοδώρα Βασιλειάδου.

Στο ranking list των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης διατήρησε τους 6.234 βαθμούς, αλλά εμφανίζεται λίγες θέσεις χαμηλότερα. Είναι στην 72η από την 67η του Ιουλίου. Ο Κώστας Παπαγεωργίου υποχώρησε στο νούμερο 221 (από 216), ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 257 (από 255), ο Τάσος Ρηνιώτης στο 261 (από 252), ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 608 (από 602) και ο Πάρις Ζώνιος στο 612 (από 608).

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος ήταν παρόντες στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα. Ο πρώτος, που αγωνίστηκε μόνο στο ομαδικό, πήγε στο νούμερο 915 (από 925). Στην επιστροφή του στους πίνακες ο Κωνσταντινόπουλος, που μετείχε στο ομαδικό, αλλά και στο απλό με τον Σγουρόπουλο, είναι στο 1.061. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μετακινήθηκε στο 916 (από 926).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς