17 C
Athens

Ο επιθανάτιος ρόγχος της ΕΟΚ: Πώς θα γινόταν πρωτάθλημα χωρίς Αναστόπουλο;

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος δεν είναι διαιτητής, είναι ιδέα. Και αι (διαιτητικαί) ιδέαι δεν αποθνήσκουν. Τουλάχιστον όχι όσο υπάρχει η «ζωοδόχος ΕΟΚ» του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Μόλις σωθεί και η τελευταία σταγόνα από το λαδάκι της διοίκησης που ρήμαξε το ελληνικό μπάσκετ – σε λίγες εβδομάδες δηλαδή -, ίσως να δούμε επιτέλους κάτι διαφορετικό.

Να μπούμε στο παρασύνθημα. Με μια απόφαση – ορόσημο δικτατορικής και ετσιθελικής διακυβέρνησης, η ΕΟΚ άλλαξε τον κανονισμό για τα ηλικιακά όρια των διαιτητών. Η πρόφαση ήταν ο… κορωνοϊός! Ναι, καλά διαβάσατε. Λόγω, λέει, των συνθηκών που δημιούργησε η μη ολοκλήρωση της περασμένης σεζόν, τα καμάρια της ελληνικής διαιτησίας θα έχουν το δικαίωμα να σφυρίξουν για ακόμη έναν χρόνο.

Η απόφαση-μνημείο της ετοιμοθάνατης ΕΟΚ του Γ. Βασιλακόπουλου: 

«Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 194/5-10-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Κ. παρατείνεται για ένα (1) έτος το δικαίωμα στους διαιτητές που αποχώρησαν λόγω ηλικίας το 2020 με τη συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας τους, να ορίζονται ως διαιτητές στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ. αποκλειστικά στην αγωνιστική περίοδο 2020-21, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η μη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, λόγω της πανδημίας του covid-19».

Ποια είναι αυτά τα καμάρια όμως; Καταρχάς, ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, αλλά και οι Διαμαντής, Παφίλης και Μπήτης. Το δυστυχέστερο όλων είναι πως κανείς απ’ όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ΕΟΚ και την ελληνική διαιτησία δεν εξεπλάγη. Και για πολλοστή φορά, δικαιώνεται ο Ολυμπιακός και η επιμονή των αδερφών Αγγελόπουλων να παραμείνουν εκτός Basket League όσο τα λύματα της απερχόμενης διοίκησης πνίγουν τη μεγάλη κατηγορία αλλά και ολόκληρο το μπάσκετ στη χώρα μας…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς