19.2 C
Athens

Ιστιοπλοΐα: Στη Χαλκίδα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Optimist

Στη Χαλκίδα, το διάστημα 9-12 Οκτωβρίου, θα κριθεί η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία το διάστημα 18-25 Οκτωβρίου.

Η Πανελλήνια πρόκριση Optimist δεν είχε διεξαχθεί μέχρι στιγμής, καθώς λόγω της πολυάριθμης συμμετοχής αθλητών και αθλητριών δεν επιτρεπόταν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας «μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας και υγειονομικού πρωτοκόλλου, η πρόκριση να διεξαχθεί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας από 09 έως 12/10/2020».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας: «Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ που αφορά στην διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων όλο αυτό το διάστημα, δεν επέτρεπε την διεξαγωγή της Πανελλήνιας πρόκρισης Optimist, λόγω της πολυάριθμης συμμετοχής αθλητών/τριών στον αγώνα.

Κάναμε κάθε προσπάθεια μέσω διαδικασιών να συγκροτηθεί η ομάδα, ώστε να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Σλοβενία το διάστημα 18 – 25/10/2020. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας και υγειονομικού πρωτοκόλλου, η πρόκριση να διεξαχθεί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας από 09 έως 12/10/2020».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς