23.3 C
Athens

Μπουσέ: Έπαιξα πολύ καλύτερα απ’ όσο φανταζόμουν

Ο Ζακαρί Μπουσέ μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε σοτ ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν στο τέρμα της ομάδας του Άκη Μάντζιου και εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο τερματοφύλακας του Άρη στο «Clicanooo»:

Για το αν ήταν αυτό το καλύτερο βάπτισμα του πυρός που θα μπορούσε να λάβει με τη νέα του ομάδα:

«Καταφέραμε να συνεχίσουμε το καλό μας ξεκίνημα με την νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, μια δυνατή ομάδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν δεχθήκαμε γκολ, είναι ωραίο όταν γίνεται αυτό, δίνει αυτοπεποίθηση».

Για το πώς αισθάνθηκε παίζοντας ξανά μετά από επτά μήνες:

«Καλύτερα απ’ ό,τι φανταζόμουν. Κατάφερα να κάνω τις αποκρούσεις όπου χρειάστηκε. Με βοήθησαν οι αμυντικοί μου, όπως σε μια φάση που έσωσαν πάνω στη γραμμή στο δεύτερο ημίχρονο. Είχα επίσης τύχη στο σουτ του Μακέντα που βρήκε στο δοκάρι. Αυτό είναι ενθαρρυντικό και καθησυχαστικό πρώτα απ’ όλα».

Για το αν η μετακίνηση στο εξωτερικό (σ.σ. πρώτη φορά εκτός Γαλλίας) ήταν κάτι που στόχευε:

«Δεν ήταν στόχος αυτός, όσο το να φύγω από την Οσέρ για οπουδήποτε. Αν μου είχαν προτείνει οτιδήποτε άλλο στην Οσέρ, θα το είχα σκεφτεί και θα απαντούσα θετικά οπωσδήποτε. Έτσι έγιναν όλα. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα πάλι. Ανακαλύπτω μια πανέμορφη χώρα, ακόμη κι αν αυτός δεν είναι ο βασικός λόγος που ήρθα εδώ. Ήρθα για το σύλλογο, για το άθλημα. Αυτές τις μέρες, δεν είναι άσχημο να είσαι μέλος μιας ομάδας, να επιστρέφεις στο γήπεδο. Μου έλειψε, αυτό με κινητροδοτούσε πάντοτε. Νιώθω πολύ ευχάριστα που ξαναπαίζω».

Για το λόγο που το ντεμπούτο του άργησε ένα μήνα:

«Ήμουν χωρίς σύλλογο για λίγο καιρό. Έπρεπε να ξαναβρώ τη φόρμα μου σε μια νέα χώρα, σε μια νέα ομάδα με έναν τερματοφύλακα ήδη σταθερό (σ.σ. τον Χουλιάν Κουέστα). Δεν προσαρμόζεσαι μέσα σε μια μέρα σε ένα καινούριο περιβάλλον, σε μια νέα κουλτούρα. Αλλά πέρασε αυτό το διάστημα. Τώρα ψάχνω το κατάλληλο σπίτι για να έρθει μαζί μου και η οικογένεια μου (σ.σ. δύο κόρες και η σύζυγος του). Θα είμαστε ακόμα καλύτερα».

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα για έναν τερματοφύλακα να γνωρίσει την τοπική γλώσσα:

«Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι στην ομάδα, όλοι μιλάμε αγγλικά. Είναι ευκολότερο για μένα. Καταφέρνω να δώσω τις οδηγίες. Νιώθω πολύ καλά. Η παρουσία δύο ποδοσφαιριστών με τους οποίους έχω ξαναβρεθεί ως συμπαίκτης στο παρελθόν (σ.σ. Μαντσίνι και Λόπεθ), συν τον Λίντσεϊ Ρόζ, αποτέλεσαν στοιχεία που ευνόησαν την προσαρμογή μου».

Για τον αποκλεισμό στο Europa League, που μοιάζει ως το μοναδικό έως τώρα μελανό σημείο της σεζόν:

«Θα θέλαμε να έχουμε προκριθεί. Υπήρχε τρόπος απέναντι στους Ουκρανούς… Αλλά έχουμε αλλάξει σελίδα. Επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα όπου αυτή τη στιγμή προπορευόμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε».

Για τις προσδοκίες του με τον Άρη:

«Θέλω να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εναπόκειται σε μένα να συνεχίσω να παίζω, χωρίς να δέχομαι γκολ. Φιλοδοξώ να παίξω ποδόσφαιρο».

Για το αν θα γίνει πρώτη επιλογή στο τέρμα του Άρη:

«Έχω καιρό να είμαι (σ.σ. πρώτη επιλογή κάπου). Ήρθα εδώ για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Όπως και να χει, η αλήθεια φαίνεται στο γήπεδο. Είναι αθλητισμός σε κάθε περίπτωση, και ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς