19 C
Athens

Η μονταζιέρα της ΚΕΔ ξαναχτυπά: Είναι offside ο Ελ Αραμπί, σωστή η απόφαση!

Η ΚΕΔ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τον φίλαθλο κόσμο ότι ο Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης του γκολ του Χασάν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι offside. Με τη γνωστή πια… μονταζιέρα της, αυτή που προσπάθησε να βγάλει σωστή την υπόδειξη οφσάιντ του Σουντανί στον Βόλο πέρυσι, η ΚΕΔ χτύπησε ξανά για να δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία-στοπ καρέ από την οποία απουσιάζει η κόκκινη γραμμή και δείχνει κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά που είδαμε στη μετάδοση του ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός. Δηλαδή, τον Ελ Αραμπί να είναι μισό σώμα οφσάιντ!

Το πιο αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι η μπλε γραμμή του αμυντικού είναι τοποθετημένη σχεδόν στο μέσο του σώματός του και όχι στον ώμο, που είναι και το πιο κοντινό σημείο προς την τελική γραμμή, όπως ορίζουν οι κανονισμοί…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Super League 1 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού, σημειώθηκε τέρμα το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με το VAR.

Μετά τον έλεγχο από το VAR και χρησιμοποιώντας τη νέα τρισδιάστατη τεχνολογία (3D), χαράσσεται μια γραμμή η οποία χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς τον βραχίονα του αμυντικού προς το επίπεδο του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να καθοριστεί κατά πόσον ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που παρέχεται από τη Media Pro, διαπιστώσαμε ότι το κεφάλι και ο ώμος του επιθετικού βρίσκονται σε θέση οφσάιντ και, ως εκ τούτου, η απόφαση να ακυρωθεί το γκολ είναι σωστή σύμφωνα με τους Κανόνες του Παιχνιδιού».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς