21 C
Athens

Δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος VAR: Αυτό ήθελαν να δουν, αυτό είδαν…

«Η αγία διαιτητική εξάδα Καραντώνης, Κοτσάνης και σία» έπραξε αυτό για το οποίο βρέθηκε στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας. Διαμόρφωσε, «με μια φάση κι ένα σφύριγμα», το αποτέλεσμα του αγώνα Γιάννινα – Ολυμπιακός, μη επιτρέποντας στους Ερυθρόλευκους να κερδίσουν έδαφος στη σκληρή, στην αδυσώπητη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή αυτής της πολύ σκοτεινής, όπως θα εξελιχθεί, περιόδου.

Περί αυτού πρόκειται. Όλες οι υπόλοιπες προσεγγίσεις του ειδεχθούς διαιτητικού εγκλήματος που συντελέστηκε στα Γιάννινα είναι περιφερειακές, προσεγγίζουν την απόφαση του διδύμου «Καραντώνης – Κοτσάνης» (με την πολύτιμη συνδρομή του AVAR Απτόσογλου) με την ελαφρότητα ενός δήθεν διαιτητικού λάθους σε μια φάση «που ήταν και δεν ήταν οφσάιντ» και άλλες ανάλογες νεοελληνικές φαιδρότητες κι επιχειρούν να μεταφέρουν στην κατηγορία πλημμελήματος ένα καθαρό κακούργημα.

Το θέμα δεν είναι αν έχουν εκπαιδευτεί και από ποιον, με ευθύνη τίνος ο κ. Κοτσάνης ή ο κ. Απτόσογλου στη διαχείριση του πολυτιμότατου εργαλείου που λέγεται VAR, τι οδηγίες τους δόθηκαν, από ποιον, για ποιο σκοπό και με ποιο ειδικό βάρος. Ούτε, αν την ευθύνη της εκπαίδευσης των VAR εξακολουθεί να την έχει ο χιλιοτραγουδισμένος Κουκουλάκης ή την μετέφερε σε κάποιον εκ των βασικών συνεργατών του κ. Κλάτενμπεργκ.

Δεν είναι ακόμη θέμα, ούτε αν ο διαιτητής «έκανε ένα ανθρώπινο λάθος», επειδή, μετά την εισαγωγή VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος. Όλα τα, δήθεν, λάθη που στηρίζονται στη λειτουργία του VAR ξεπερνούν την ανθρώπινη διάσταση και ακουμπάνε μια απλή και καθαρή κατασκευή: αυτό ήθελε να δει ο διαιτητής, αυτό είδε με την πολύτιμη χρήση της τεχνολογίας.

Αν, στα παραπάνω, προσθέσει κανείς την σημαντικότατη παράμετρο που διαπερνάει το φετινό πρωτάθλημα και συνδέεται άμεσα με την παρουσία των ελληνικών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA στην περίοδο 2021/2022, τότε έχει μπροστά του ολοκληρωμένο το πλαίσιο στο οποίο θα εξελιχθεί η διοργάνωση και μπορεί να φανταστεί, με σχετική βεβαιότητα, τα εγκλήματα που θα προκύψουν.

Στα Γιάννινα συντελέστηκε ένα έγκλημα υπέρ της μελλοντικής διευθέτησης της πρώτης θέσης στην τελική βαθμολογία κάπου στις αρχές του καλοκαιριού του 2021, όταν η Ε.Π.Ο. θα πρέπει να δηλώσει στην UEFA τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Υπέρ αυτής της εξέλιξης, από την οποία θα πρέπει να αποκλειστεί πάση θυσία ο Ολυμπιακός, για να αφήσει χώρο στις ομάδες της εξυγίανσης, λειτούργησε η παρέα του Καραντώνη.

Προτρέχω να επισημάνω ότι στο εν εξελίξει πρωτάθλημα η υπό τον κ Μαρκ Κλάτενμπεργκ ελληνική διαιτησία θα ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή της απόλυτης ξεφτίλας. Εκτιμώ, ότι, στο όνομα της εξυπηρέτησης ειδικού χαρακτήρα επιχειρηματικών και ποδοσφαιρικών συμφερόντων, οι ξεφωνημένοι του πίνακα της πρώτης κατηγορίας θα θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές της αλήστου μνήμης ΟΔΠΕ και θα σφάζουν στο γόνατο όποιον φιλοδοξεί ή επιχειρεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των χαλίφηδων που ελέγχουν το μαγαζί και κατευθύνουν αποκλειστικά τα σφυρίγματα.

Το διακύβευμα είναι πολυτιμότατο (δεκάδες εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA και τους σχεδιασμούς των διοργανώσεων της από την περίοδο 2021/2022 ένας μπορεί να τα διεκδικήσει (και αν καταφέρει να τα εισπράξει) και οι υπόλοιποι τρεις θα βολοδέρνουν σε μια διοργάνωση ελάχιστης ωφελιμότητας οικονομικά, συνεπώς θα είναι αναγκασμένοι να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τις επιχειρήσεις τους.

Στην προοπτική αυτή ο Ολυμπιακός «δεν δικαιούται», σύμφωνα με την εξυγίανση, να παίζει, άρα χρειάζεται να απομονωθεί, να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του (μαζί με τα προσδοκώμενα νέα εκατομμύρια) και να καταδικαστεί στο ευρωπαϊκό περιθώριο του UEFA Conference Cup, έτσι μαθημένος που είναι στα σαλόνια του UEFA Champions League.

Ο Καραντώνης με τον Κοτσάνη είναι το πρώτο μήνυμα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως μετά τις εκλογές της Ε.Π.Ο. (αν διεξαχθούν τελικά) η συνομοταξία των Καραντώνηδων και των Κοτσάνηδων θα εμπλουτιστεί με νέα ταλέντα, την επιλογή των οποίων θα μάθει ο κ. Κλάτενμπεργκ από τα ΜΜΕ για να δικαιωθεί το αξίωμα που υποστηρίζει ότι «ο Πρόεδρος της ΚΕΔ είναι πάντα μ’ εκείνον που υπογράφει και πληρώνεται».

Θα θυματοποιήσει ο Ολυμπιακός τον εαυτό του, θα αποδεχθεί, χωρίς αντίσταση, το ρόλο του καταδιωκόμενου, ώστε να προσφέρει στην εξυγίανση την κατάλληλη διέξοδο διευκολύνοντας τους σχεδιασμούς της;

Πρακτικώς αδύνατο να συμβεί κάτι ανάλογο. Οι Ερυθρόλευκοι φρόντισαν να στείλουν κι αυτοί το μήνυμα και να τονίσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι τους στενεύει το κουστούμι του «χρήσιμου ηλίθιου», που με τη στάση του αφήνει χώρο στους εργολάβους να τον στείλουν άκλαυτο.

Τι αναμένεται; Μεγαλεία της εξυγιαντικής περιόδου στην οποία ζει η Ε.Π.Ο., για τα οποία είναι βέβαιο πως θα φροντίσουν οι κάθε λογής Καραντώνηδες και Κοτσάνηδες του πίνακα του Μέλο Περέιρα. Είναι ο ίδιος πίνακας που τον δέχθηκε αυτούσιο ο κ. Κλάτενμπεργκ και τον οποίο φρόντισε να στηρίξει με την επιλογή των συνεργατών (Τριτσώνης, Κουκουλάκης κ.λ.π.) του που είχαν αφηνιάσει στην περίοδο του αλήστου μνήμης Πορτογάλου…

Έρχονται μεγάλα γλέντια …

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πέισερς – Μπακς 121-118 (παρ.): Ο συγκλονιστικός Χαλιμπάρτον λύγισε το Μιλγουόκι που αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Αντετοκούνμπο

Το Μιλγουόκι δεν είχε ούτε στο Game 3 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και παρά τα όργια του Λίλαρντ (42π.) υπέκυψε στην παράταση απέναντι στους Πέισερς που είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο με τον συγκλονιστικό Χαλιμπάρτον

Μπαρτζώκας: Πραγματική μάχη οι αγώνες στο ΣΕΦ, ίσως να πιστέψαμε ότι με το πρώτο ματς τελείωσε η αποστολή μας εδώ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει πολύ σκληρές μάχες στο ΣΕΦ για την πρόκριση στο Final Four και τόνισε πως στο Game 2 η Μπαρτσελόνα πήρε δίκαια τη νίκη αφού έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία στο παρκέ

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο μυθικός Πετρούνιας, έγραψε ιστορία στους κρίκους!

Ο μυθικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στο Ρίμινι καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 7η φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης και έσπασε το ρεκόρ του Κρίστιαν Μπέρκι