17.7 C
Athens

Παραίτηση Ψινάκη ζητούν ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα – Απών ο δήμαρχος

«Ψινάκη παραιτήσου, το θέλουν οι νεκροί σου», φώναζαν πολίτες που μπήκαν μέσα στην αίθουσα και ζήτησαν την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης. Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα δύο αντιδήμαρχοι, η Δήμητρα Λαμπαρού και ο Βασίλης Τσουπράς, παραιτήθηκαν, ενώ μία ακόμα δημοτική σύμβουλος, η Αναστασία Παππά, ανεξαρτητοποιήθηκε.

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Ηλία Ψινάκη εξαπέλυσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν το λόγο στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αντικείμενο την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η παραίτηση Ψινάκη.  Το ψήφισμα με το οποίο ζητείται η παραίτηση του δημάρχου εγκρίθηκε ομόφωνα με τις ψήφους των 25 παρόντων συμβούλων (από το σύνολο των 33).

«Να φύγει η πολιτική χολέρα Ψινάκης»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι στηλίτευσαν τη στάση του Ηλία Ψινάκη, επισήμαναν ότι η παραίτηση δεν ζητείται για να ξεπλυθούν οι ευθύνες, ενώ καταγγέλθηκε και η ακύρωση της παράστασης της Αντιγόνης.

«Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα Ψινάκης και το συμβούλιο πρέπει να τον αποπέμψει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιάννης. Ο ίδιος συνέχισε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «αυτός ο κύριος δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού και νόμιζε ότι θα βρει βλάχους να κάνει ό,τι θέλει. Γελοιοποιεί τον ιστορικό τόπο. Απέδειξε ότι όχι ως δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος δεν αξίζει. Επιδίωξε δια του δήμου να ανέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οπου ακούν Ψινάκη πρέπει να φεύγουν», είπε μεταξύ άλλων.

Απών από τη συνεδρίαση ο Ηλίας Ψινάκης, πυρ ομαδόν από τους δημοτικούς συμβούλους

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει απόντος του Ηλία Ψινάκη. Αλλοι δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν ότι ο δήμαρχος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, αλλά «ψυχές δεν χρεώνουμε στους ανθρώπους», ενώ τονίσθηκε ότι ο δήμος πρέπει να μείνει δίπλα στους ανθρώπους που τον χρειάζονται αφού «ο δήμος έχει καταρρεύσει», με ολέθριες συνέπειες. Oπως ειπώθηκε υπάλληλοι παραιτούνται, υπηρεσίες πλέον είναι ακέφαλες λόγω των παραιτήσεων, που «βοηθούν μόνο το πολιτικό μέλλον αυτών που παραιτούνται». Δημοτικός σύμβουλος αναρωτήθηκε «τί θα γίνει αν ο Ψινάκης δεν παραιτηθεί; Θα καταρρεύσουν όλα;».

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, είπε μεταξύ άλλων για τον δήμαρχο Μαραθώνα: «Ακόμη και σήμερα σκηνοθετεί τον εαυτό του. Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα social media και να κάνει λόγο για συμπαράσταση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελή έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωργάτος είπε πως «η απαίτηση είναι αύριο το πρωί κιόλας να τον στείλουν στο καμένο του σπίτι μια ώρα αρχύτερα» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτός ο Δήμος θα έφτανε σε αυτή τη κατάντια. Λειτουργεί μόνο με τη προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων. Υπέγραψα και εγώ για την παραίτηση του δημάρχου γιατί αυτός ο δήμαρχος δεν πόνεσε ποτέ αυτόν τον τόπο».

Η δημοτική σύμβουλος κ. Ρίζου  περιέγραψε τον Ηλία Ψινάκη ως εκβιαστικό, απειλητικό και απόλυτο, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ότι θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα στο δήμο απαιτεί συναίνεση. Οπως είπε χαρακτηριστικά, η συνεργασία της μαζί του ήταν ανύπαρκτη, ενώ πρόσθεσε: «Μας διέλυσε εξαρχής ασχολούμενος μόνο με την ίντριγκα που ήταν η δεύτερη φύση του».

«Ψινάκη παραιτήσου, το θέλουν οι νεκροί σου»

Περίπου στις 7  το απόγευμα, εκατό και πλέον πολίτες του Μαραθώνα μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησαν επιτακτικά την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου. Νωρίτερα, έξω από την αίθουσα φώναξαν το σύνθημα «Ψινάκη παραιτήσου, το θέλουν οι νεκροί σου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς