24.3 C
Athens

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 67-68: Πρεμιέρα αυτοχειρίας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις του στη Euroleague, χάνοντας από τη Ζαλγκίρις Κάουνας με 68-67, σε ένα δραματικό παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον αγώνα με τους Κώστα Σλούκα, Άαρον Χάρισον, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Λιβιό Ζαν Σαρλ και Οκτάβιους Έλις και παρά το γεγονός ότι τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 10-3, με τον Χάρισον μάλιστα να σημειώνει 8 σερί πόντους, τους μοναδικούς του στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, η Ζαλγκίρις δεν φάνηκε διατεθειμένη να παρατήσει το παιχνίδι και με 8-0 σερί πήρε τα ηνία του σκοπ, με το δεκάλεπτο τελικά να κλείνει υπέρ των Λιθουανών στο 18-23, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν έξι λάθη, να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επαναφορά της μπάλας και να χάνουν για ακόμα ένα παιχνίδι τα ριμπάουντ.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τον Παπανικολάου να δίνει ενέργεια κυρίως στην άμυνα η διαφορά έπεσε στους δύο πόντους και με καλάθι του Έλληνα φόργουορντ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 29-29.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο αγώνας έγινε… ροντέο, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια, αλλά τον Ολυμπιακό να παίρνει τα ηνία στο σκορ με 37-34 στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον Χασάν Μάρτιν να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της Ζαλγκίρις έχοντας 4/4 δίποντα εκείνη την στιγμή.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και κατάφερε να μπει για τα καλά μπροστά στο σκορ, με τον Σλούκα να σημειώνει ένα τρίποντο για το 44-41, τον Μάρτιν να συνεχίζει ότι άρχισε ο συμπαίκτης του (46-41) και τον Σάσα Βεζένκοφ με έξι δικούς του πόντους να κάνει το 52-41, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 58-47 και όλα να δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρώτη του νίκη στη νέα σεζόν της Euroleague.

Στην τέταρτη περίοδο όλα άλλαξαν, ο Ολυμπιακός έμεινε στάσιμος, καθώς δεν μπορούσε να βρει πόντους και η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύθηκε αυτήν την κατάσταση μειώνοντας στους 2 πόντους (62-60).

Οι Ερυθρόλευκοι όμως έδειξαν ότι μπορούν να κλείσουν την υπόθεση νίκη, καθώς με τον Σπανούλη να σημειώνει καλάθι να παίρνει και το φάουλ, προηγήθηκαν με 67-63, 1:47 πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με τον Τόμας Γουόκαπ μείωσαν στον έναν πόντο (67-66). Στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τον 19χρονο Ρόκας Γιοκουμπάιτις να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ μπροστά από δύο άτομα και να κερδίζει το φάουλ. Στις δύο βολές που εκτέλεσε ήταν αλάνθαστος και έβαλε τη Ζαλγκίρις σε θέση οδηγού με 67-68.

Στην τελευταία προσπάθεια του Ολυμπιακού για πάρει τη νίκη, η μπάλα μπήκε στο παρκέ και τοποθετήθηκε στα χέρια του Κώστα Σλούκα, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να βγει από την άμυνα του Χέιζ και έτσι του έμεινε στα χέρια, χωρίς να προλάβει να σουτάρει.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 37-34, 58-47, 67-68

Τα στατιστικά:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς