20.6 C
Athens

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 3-2: Σήκωσαν και πέμπτο τρόπαιο οι Βαυαροί!

Σηκώνει όλα τα τρόπαια η Μπάγερν του Χάνσι Φλικ. Οι Βαυαροί μετά από πρωτάθλημα, κύπελλο, Super Cup Ευρώπης και Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε και το Super Cup Γερμανίας επικρατώντας με 3-2 της Ντόρτμουντ.

Η γερμανική… μηχανή πλέον έχει μπροστά της τον στόχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές του 2021 ελέω κορωνοϊού.

Οι Βαυαροί αντέδρασαν μετά τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα με 4-1 από τη Χόφενχαϊμ και απάντησαν με… τρόπαιο. Η Ντόρτμουντ απείλησε πρώτη στο 17′, αλλά ένα λεπτό αργότερα η Μπάγερν βρήκε γκολ: O Λεβαντόφσκι γύρισε στον Τολισό και ο Γάλλος μέσος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο Μόναχο.

Και επειδή τρόπαιο χωρίς Μίλερ δεν γίνεται, ο Γερμανός έβαλε τη σφραγίδα του στο 32′ με καρφωτή κεφαλιά για το 2-0 ύστερα από τη σέντρα του Ντέιβις από τα αριστερά.

Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ δεν παράτησε το παιχνίδι, αντίθετα πάτησε το πόδι στο γκάζι και στο 39′ ο Μπραντ μείωσε σε 2-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ντόρτμουντ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Νταούντ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 55′ ο Χάλαντ έφερε το ματς στα ίσα με εξαιρετικό πλασέ μετά την κάθετη του Χούμελς, με τον Νορβηγό να χάνει την ευκαιρία για το 2-3 δύο λεπτά αργότερα.

Η Μπάγερν δε συγχώρησε τις χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων και στο 82′ ο Κίμιχ διαμόρφωσε το τελικό σκορ μετά τη φανταστική πάσα του Λεβαντόφσκι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς