18.6 C
Athens

Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο κατά του Ηλία Ψινάκη στο Μαραθώνα

Στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση • Σε συγκέντρωση έξω από το χώρο καλούν κάτοικοι της περιοχής

Σήμερα Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα κρίνεται η τύχη του Ηλία Ψινάκη στον δήμο Μαραθώνα, καθώς 23 δημοτικοί σύμβουλοι με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αιμίλιο Ρεΐσογλου έχουν ζητήσει την άμεση συνεδρίαση του σώματος, προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου, μετά τα τραγικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς.

Η τοπική κοινωνία είναι αγανακτισμένη για την απουσία του κ. Ψινάκη, αλλά και για τις δημόσιες τοποθετήσεις που ακολούθησαν της φονικής πυρκαγιάς.

Ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο για τον τόπο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, εκεί που βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Ηδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συνεδρίαση, απλοί πολίτες αλλά και σύλλογοι της πόλης καλούν τους συμπολίτες τους σε πανστρατιά στο χώρο της συνεδρίασης.

Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει επιχειρήσει να αναστρέψει το εις βάρος του κλίμα, αλλά χωρίς επιτυχία. Πιθανολογείται ότι δεν θα είναι παρών στο κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς