19.6 C
Athens

Το πόρισμα για το τροχαίο του Αδαμάντιου Μαντή

Νέα στοιχεία για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό πολίστα της Χίου, Αδαμάντιο Μαντή, αποκαλύφθηκαν με το επίσημο πόρισμα της Τροχαίας Πειραιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο οδηγός έτρεχε με 104 χλμ. την ώρα που έπεσε πάνω στον άτυχο πολίστα, με το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας να είναι τα 40 χλμ. Μάλιστα, δε βρέθηκαν καν ίχνη φρεναρίσματος στο σημείο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μαντής επέβαινε στο αυτοκίνητο ενός φίλου του, το οποίο σταμάτησαν σε γέφυρα, στην αριστερή λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, όταν άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο.

Ο 21χρονος κατέβηκε από το όχημα για να ελέγξει αν υπήρχε κάποια βλάβη, όταν πάνω του έπεσε με μεγάλη ταχύτητα ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ισχυρίστηκε αρχικά ότι έτρεχε με 70 χλμ.

Μετά το πόρισμα η μητέρα του πολίστα είπε: «Έκλαψα και από πόνο και από χαρά. Δικαιώθηκε η άποψη που είχα, ότι πήγαινε με ταχύτητα διπλάσια από αυτή που όριζαν οι σημάνσεις της Τροχαίας. Παραβιάστηκε από τον συγκεκριμένο οδηγό οτιδήποτε μπορούσε μέσα στον κώδικα μπορούσε να παραβιαστεί. Δεν έχουμε ακούσει μία συγγνώμη. Είναι δύσκολο για μία μητέρα να θάβει το παιδί της και να ζει χωρίς αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς