15.6 C
Athens

Λίνκολν – Λίβερπουλ 2-7: Όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσιμίκας στο ντεμπούτο του! (vids)

Το επίσημο ντεμπούτο του Τσιμίκα με τη φανέλα της Λίβερπουλ έγινε κόντρα στην ταπεινή Λίνκολν της League One. Και ήταν εξίσου ταπεινό. Ο Έλληνας μπακ των πρωταθλητών Αγγλίας που μέχρι πριν λίγο καιρό φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν είχε σοβαρά προβλήματα από την πλευρά του, παρ’ όλα αυτά είχε την ατυχία να… εμπλακεί και στα δυο γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι διασύρθηκαν με 2-7.

Δίχως να έχει συμμετοχή σε κάποιο από τα επτά γκολ της ομάδας του, ο Τσιμίκας είχε κάποιες επιθετικές ενέργειες από τις οποίες δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό. Στις προσωπικές μονομαχίες δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα από αντίπαλους σαφώς κατώτερου επιπέδου. Όσο για την εμπλοκή του στα γκολ που λέγαμε; Στο πρώτο γκολ της Λίνκολν είχε να διαλέξει ανάμεσα σε μια δυναμική παρέμβαση και τη διατήρηση της επαφής με τον παίκτη που βρισκόταν στο πλάι του. Επέλεξε το δεύτερο με αποτέλεσμα να βγει ανενόχλητο μπροστά του το σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Αντριάν.

Όσο για το δεύτερο, ένα κόρνερ από τα δεξιά έφερε την μπάλα στο πίσω δοκάρι και εκεί ο υψηλόσωμος Λιούις Μόντσμα τον πήρε παραμάζωμα, καρφώνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας της Λίβερπουλ. Τα γκολ των νικητών που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους πέτυχαν οι Σακίρι (9′), Μιναμίνο (18′, 46′), Τζόουνς (32′, 36′), Γκρούγιτς (65′) και Οριγκί (89′).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Νέκο Γουίλιαμς, Φαν Ντάικ (46′ Φαμπίνιο), Ράις Γουίλιαμς, Τσιμίκας, Γκρούγιτς, Τζόουνς, Έλιοτ (57′ Ζότα), Σακίρι (75′ Κεϊτά), Μιναμίνο, Οριγκί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς