15.9 C
Athens

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός για την Λάρκινς

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη με την Αμερικανίδα σέντερ Ερλάνα Λάρκινς, η οποία καλείται πλέον να καταβάλει συνολικά περίπου 100.000 ευρώ έπειτα από την εκδίκαση του BAT.

Η Λάρκινς αγωνίζεται στις Μινεσότα Λινξ του WNBA εδώ και πέντε αγώνες με μέτρια παρουσία (υπέγραψε στις 12 Ιουλίου) και ενώ στις 17 Μαίου την έκοψαν μετά από πολλά χρόνια παρουσία σαν βετεράνα βασική οι Ιντιάνα Φίβερ! Για την Λάρκινς μετά και από αυτή την βεβαιωμένη υπόθεση του ΒΑΤ τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Ολυμπιακός ήλθε σε συμφωνία με την άλλοτε πρωταθλήτρια στο WNBA, Ερλάνα Λάρκινς, η οποία υπέγραψε μεν το συμβόλαιό της με τις «ερυθρόλευκες» όπως και η Λινέτ Κάϊζερ που ήταν συμπαίκτριά της στις Φίβερ, αλλά αποδείχθηκε καθόλα εντάξει. Αντίθετα η Λάρκινς όμως δεν ήλθε ποτέ στην Ελλάδα, επικαλούμενη τραυματισμό που ποτέ δεν διαπιστώθηκε. Αντίθετα μάλιστα η Λάρκινς έγινε «καλά» και αγωνίστηκε στην Τουρκική Σουκούροβα εξ αρχής! Σε 30 ματς είχε μάλιστα 34,4΄, 12,7π., 12 ριμπ., 4 ασίστ.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και ο χορηγός των πρωταθλητών Ελλάδος, Γιώργος Λεριώτης, που ορθά ένοιωσαν εμπαιγμό, ήταν διατεθειμένοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα προσφεύγοντας στο όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ. Έτσι η Αμερικανίδα σέντερ καλείται πλέον να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για τα δεδομένα του γυναικείου μπάσκετ…

Πιο συγκεκριμένα το ΒAT αποφάσισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να λάβει 71.250 δολάρια και 3.780 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του +5% που είναι οι τόκοι) από την Λάρκινς και τους εκπροσώπους της, την ώρα που η πλευρά της πρέπει να πληρώσει αποζημίωση και δικαστικά έξοδα που είναι κοντά στις 25 χιλιάδες ευρώ!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς