17.3 C
Athens

Γιατί δεν θα ρισκάρει το Grexit η ΕΠΟ; Ρωτήστε τον Ιβάν Σαββίδη…

«Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούσα» η ΕΠΟ εμφανίζεται (αυτό επιδιώκει) να συναινεί στην υπουργική τροποποίηση περί του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών της (τις οποίες δεν έχει δικαίωμα, σύμφωνα με δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, να διεξάγει) τις οποίες μετέθεσε για τις 23 Νοεμβρίου 2020.

Ταυτόχρονα, «απειλεί» την κυβέρνηση με τις πλάτες των διεθνών ομοσπονδιών με «Grexit», δηλαδή με την ποινή της αναστολής ιδιότητας μέλους που (υποτίθεται ότι) η FIFA θα επιβάλλει αν κρίνει ότι το κράτος εμπλέκεται ή αποπειράται να εμπλακεί στο σκληρό πυρήνα της Ρήτρας Ανεξαρτησίας, που είναι «το εκλογικό σύστημα».

Πως θα συμβεί αυτό; Αν η ΕΠΟ καταγγείλει στη FIFA κυβερνητικές παρεμβάσεις στο εκλογικό σύστημα που σήμερα ισχύει (μία ένωση, μία ψήφος), αν δηλαδή επιχειρηθεί να αντικατασταθεί το σημερινό βλαχοπροεδροκεντρικό σύστημα με ένα περισσότερο αντιπροσωπευτικό και ευέλικτο.

Υποστηρίζω, βάσιμα, ότι η ΕΠΟ δεν είναι σε θέση να καταγγείλει στη FIFA καμία, ακόμη και την πλέον παρεμβατική, κυβερνητική απόπειρα να ελεγχθούν οι εκλογές της (αν τις διεξάγει τελικά), ακόμη και με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Αντίθετα, θα παραμείνει σιωπηλή, μουγκή σχεδόν απέναντι σε όλες τις κρατικές προκλήσεις και θα αναλώνεται σε διάφορες δήθεν αντιδράσεις για πολύ σοβαρούς λόγους, που ξεπερνούν τις δικές της εσωτερικές επιθυμίες, στη λίστα των οποίων δεν περιλαμβάνεται ούτε η εθνική ομάδα, ούτε, πολύ περισσότερο, ο Ολυμπιακός.

Τι σημαίνει αυτό; Μια Ομοσπονδία, που ξεπουλάει τόσο εύκολα και χωρίς ίχνος τσίπας την υπόθεση του Παγκρητίου για τον Τελικό του UEFA Conference Cup, ενώ έχει ενημερωθεί για τις αντιρρήσεις και της UEFA, έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι την εθνική ομάδα και θα χαρεί αφάνταστα αν συμβάλλει αποφασιστικά να «καταστραφεί» ο Ολυμπιακός. Γνωστά αυτά…

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η ΕΠΟ κωλύεται απολύτως ακόμη και να ψελλίσει στη FIFA διαμαρτυρίες για δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις (αν επιχειρηθούν) στη Ρήτρα Ανεξαρτησίας, δηλαδή στην κυριαρχία των βλαχοπροέδρων στη λειτουργία της, είναι ένας και ακούει στο όνομα «ΠΑΟΚ».

Ο «Δικέφαλος» του δικού μας Γραμμένου διάγει μια ευτυχή περίοδο του αγωνιστικού βίου του. Πέρασε δύο φάσεις των προκριματικών του UEFA Champions League και βρίσκεται δύο αγώνες, με ένα «λογικό» αντίπαλο, μακριά από την, για πρώτη φορά στην ιστορία του, είσοδο του στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ έχει ήδη διασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του UEFA Europa League.

Η Θεσσαλονίκη ζει με το όνειρο «να κουνήσει το σεντόνι στην Τούμπα» και ο Ιβάν Σαββίδης με την προσδοκία να αποτινάξει με τον θεαματικότερο τρόπο από πάνω του την «ύβρη» του UEFA Financial Fair Play, το οποίο έχει καταντήσει βραχνάς.

Η Τούμπα προσμένει μεγαλεία και δόξες στην παρθενική είσοδο στη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη και το λογιστήριο της Π.Α.Ε. τα δεκάδες εκατομμύρια που θα εισρεύσουν στα ταμεία και θα αλλάξουν το οικονομικό status της εταιρείας.

Απέναντι στην προοπτική αυτή (ακόμη και στην πιο light έκδοση της, αυτή του UEFA Europa League) τίποτε και κανένας, ειδικά από την συνομοταξία των υπαλλήλων που δήθεν διοικούν την ΕΠΟ δεν μπορεί όχι απλώς να σταθεί, αλλά ούτε να διανοηθεί πως μπορεί να το πράξει.

Και η σκέψη ακόμη να εμποδιστεί για τις καρέκλες δέκα βλαχοπροέδρων η πορεία ποδοσφαιρικής καταξίωσης και οικονομικής επιβράβευσης του ΠΑΟΚ θα θεωρηθεί από την Μικράς Ασίας ως πράξη έσχατης προδοσίας, με γνωστές τις συνέπειες (φυσικές και ψυχολογικές) σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η εικόνα, να αποστέλλεται στη FIFA επιστολή/καταγγελία για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις κι ο ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην Τούμπα τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπάγερν, δεν είναι απλώς αποτρεπτική σε κάθε ανάλογη σκέψη, είναι βάσιμος λόγος να αυτοκτονήσουν μαζικά με χαρακίρι όλοι οι υπεύθυνοι στο Πάρκο Γουδή μήπως και προλάβουν την οργή του Ιβάν Σαββίδη…

Κανένας Γραμμένος και κανένας Βακάλης δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να διανοηθούν καν, καταγγέλλοντας, δήθεν, κυβερνητικές παρεμβάσεις, ότι θα  απειλήσουν, δια της τιμωρίας της ΕΠΟ από τη FIFA, την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ και τα εκατομμύρια των εισπράξεων, που θα αλλάξουν την εικόνα της ομάδας.

Η ΕΠΟ, αυτή η γνωστή ΕΠΟ, παρά τις κορώνες που δήθεν εξαπολύει εναντίον άσχετων και ανίδεων κυβερνητικών στελεχών και κόντρα σε όλες τις απειλές που διοχετεύουν οι εργολάβοι που χρυσοπληρώνει, είναι εγκλωβισμένη στον υπέρτατο βαθμό, ανίκανη να κουνήσει και τα βλέφαρα της έστω για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία.

Χαριτολογώντας (;) παλιός ποδοσφαιρικός παράγοντας με γνώση των ισορροπιών του χώρου έλεγε, αναφερόμενος στην πιθανότητα να προχωρήσει η ΕΠΟ σε καταγγελία στη FIFA, ότι είναι πιθανότερο να ανακηρυχθεί αύριο το πρωί η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας παρά να διανοηθεί ο Γραμμένος ή όποιος άλλος από την Ομοσπονδία να ακυρώσει την πιθανή πρώτη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League  ή στο Europa League για το χατίρι δέκα τυπάκων, που έχουν μόνιμα ένα χέρι απλωμένο και καλοπερνάνε με τα λεφτά που το ποδόσφαιρο παράγει ερήμην τους, επειδή οι ίδιοι δεν εκπροσωπούν τίποτε και κανένα.

Έχει άδικο;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3: Η ερυθρόλευκη κατάρρευση ολοκληρώθηκε, άξιες πρωταθλήτριες οι Πράσινες από το 0-2

Ο Παναθηναϊκός έκανε δεύτερο μπρέικ στο Ρέντη και επέστρεψε από το 2-0 στους τελικούς για να στεφθεί πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά τον τραυματισμό της Νίζετιχ

Κηφισιά – ΠΑΣ 2-3: Υποβιβασμός για την ομάδα των Β. Προαστίων, οι Γιαννιώτες την πήραν μαζί τους στη SL2

Ηπειρώτικη «βόμβα» στην Καισαριανή, ο αδιάφορος ΠΑΣ νίκησε με 3-2 την Κηφισιά και την παρέσυρε μαζί του στον «γκρεμό» της Super League 2, κάνοντας ένα τεράστιο δώρο σε Παναιτωλικό και Βόλο που πανηγυρίζουν από σήμερα τη σωτηρία τους

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Θρυλική και ιστορική πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup!

Ο ενδοξότερος ελληνικός σύλλογος θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στο χάντμπολ, μετά την θριαμβευτική πρόκριση στους τελικούς του European Cup με συνολικό σκορ 67-60 κόντρα στη Φερεντσβάρος