22.6 C
Athens

Ολυμπιακός – Αστέρας 3-0: Ελληνικός «κυκλώνας» σάρωσε τους Αρκάδες στο β’!

Με πρωταγωνιστές τους... παγκίτες Κώστα Φορτούνη και Γιώργο Μασούρα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε «αεράτα» τις υποχρεώσεις του στη φετινή Super League

Ήρθε από τον πάγκο και θύμισε σε όλους πως είναι ο ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και μπορεί μόνος του να κρίνει μία αναμέτρηση. Ο Κώστας Φορτούνης μετά από μία χαμένη χρονιά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, είναι ξανά εδώ και… αλίμονο σε όποιον τον υποτιμήσει!

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήρθε από τον πάγκο στο 46′, άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης και πέρασε πάνω από τον Αστέρα που δεν είχε τρόπο να τον αντιμετωπίσει.

Ο Ραφίνια ήταν αρκετά κινητικός από τα δεξιά, την ώρα που οι Χολέμπας και Εμβιλά έδειξαν πως ακόμα χρειάζονται χρόνο. Ο Γάλλος πάντως ήταν αρκετά καλός στις τοποθετήσεις του αμυντικά στο πρώτο μέρος, αλλά θα χρειαστεί και προσαρμογή και ασφαλώς να βρει χημεία με τους νέους του συμπαίκτες. Η ποιότητα πάντως έκανε… μπαμ από μακριά.

Το 4-3-3 δεν λειτούργησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος. Ο Βαλμπουενά δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, ενώ ο Ραντζέλοβιτς είχε αρκετές λάνθασμένες τελικές επιλογές. Οι ανέτοιμοι Ερυθρόλευκοι έχασαν στο 22′ με τον Σέρβο εξτρέμ μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 (επενέβη σωτήρια ο Παπαδόπουλος στο τετ α τετ), ενώ ο Αστέρας είχε μόλις μία τελική (την άστοχη κεφαλιά του Μπαράλες στο 34′).

Με την είσοδο των Φορτούνη και Μασούρα η εικόνα άλλαξε άρδην για τον Ολυμπιακό. Ο ρυθμός δεν άλλαξε δραματικά, αλλά ο ποιοτικότατος μεσοεπιθετικός των Ερυθρόλευκων έκανε άνω κάτω την αμυντική λειτουργία του Αστέρα και στο 59′ έφτιαξε ένα υπέροχο γκολ.

Ο Καμαρά πέρασε κάθετα στον Φορτούνη, αυτός άφησε τη μπάλα στον Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος συνέκλινε και έδωσε αριστερά στον Φορτούνη, αυτός έκανε απίθανο κοντρόλ, εκτέλεσε με το αριστερό και νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Μέσα σε πέντε λεπτά το ματς κρίθηκε. Ο Μασούρας εκτός περιοχής είδε την μπάλα να του στρώνεται από το κακό κοντρόλ του Καμαρά και δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-0 με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν να απειλήσουν και με την είσοδο του Κρεσπί, ωστόσο ο Τζολάκης ήταν πολύ σταθερός.

Το τελικό 3-0 ήρθε από ενέργεια του Φορτούνη, που πέρασε κάθετα στον Χασάν και εκείνος γύρισε στον επερχόμενο Μασούρα που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έδειξε έτοιμος για το εμπόδιο της Ομόνοιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 3-0

Σκόρερ: 59′ Φορτούνης, 64′, 88′ Μασούρας

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδες)

AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης

Κίτρινες: – / Βαλιέντε, Μουνάφο

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Χολέβας, Μπα, Σεμέδο, Καμαρά, Εμβιλά (46′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης (86′ Καφού), Βαλμπουενά (72′ Μπρούνο), Ραντζέλοβιτς (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (67′ Χασάν)

Αστέρας (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ (46′ Καστάνιο), Πασαλίδης, Μουνάφο (84′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα (67′ Φερνάντεθ), Τιλίκα (67′ Κρεσπί), Αλί Μπαμπά (56′ Σίτο), Μπαράλες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς