21 C
Athens

UEFA σε ΕΠΟ για Europa Conference: Τελικός στο Παγκρήτιο ή απόσυρση

Με επιστολή της η UEFA ζητά από την ΕΠΟ να πάρει την οριστική της απόφαση για την υποψηφιότητα διοργάνωσης του τελικού του Europa Conference League το 2022 ή το 2023.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει αυτήν την ώρα, αλλά η UEFA, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έστειλε τελεσίδικο στην Ομοσπονδία για να πάρει την τελική της απόφαση για τον τελικό της νέας διοργάνωσης της UEFA.

Στις 31 Αυγούστου η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε τη μεταφορά της έδρας υποψηφιότητας από το Παγκρήτιο στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν προβλέπεται από την UEFA και έτσι η Ομοσπονδία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να είναι υποψήφια με το γήπεδο της Κρήτης ή αν θα αποσύρει εντελώς τη συμμετοχή της,

Για αυτόν τον λόγο η ΕΠΟ θα αποφασίσει σήμερα στη συνεδρίαση επί «εθνικού ζητήματος», καθώς η υπόθεση ξεπερνά τα όρια του ελληνικού ποδοσφαίρου και πέφτουν στο τραπέζι πολλαπλά ζητήματα.

Να θυμίσουμε ότι η σύνταξη και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου Σταδίου έχει υποστηριχθεί έντονα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς της Κρήτης.

Παράλληλα η Ελλάδα είναι το φαβορί για την ανάληψη του τελικού της διοργάνωσης και το Παγκρήτιο θεωρείται κατάλληλο γήπεδο για τη φιλοξενία του event.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς