19.9 C
Athens

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 74-57: Επίθεση, αυτή η μάστιγα…

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τη Βιλερμπάν στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά της Βαλένθια με 74-57 και τώρα περιμένει την έκβαση του αγώνα Βαλένθια – Μπάγερν Μονάχου για να μάθει τον αντίπαλό του στον μικρό τελικό του τουρνουά.

Η πρώτη πεντάδα που πάτησε στο παρκέ στη σημερινή αναμέτρηση αποτελούνταν από τους Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ, Γιώργο Πρίντεζη και Χασάν Μάρτιν.

Το ξεκίνημα ήταν περίεργο για αμφότερες τις ομάδες, καθώς για το πρώτο 1:30 λεπτό οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ.

Τελικά ο Ολυμπιακός με ένα 0-6 σερί πήρε τα ηνία, τα οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ, μιας και η Βιλερμπάν κατάφερε να φτάσει τους Ερυθρόλευκους και να πάρει το προβάδισμα με τέσσερις πόντους (12-8) με 4 λεπτά να μένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι σημείωσαν μόλις τέσσερις πόντους στα εναπομείναντα λεπτά της πρώτης περιόδου, με το δεκάλεπτο να κλείνει τελικά στο 14-12.

Ωστόσο, στο παρκέ φαινόταν η δυσκολία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα να δημιουργήσει επιθετικά, αλλά και να ματσάρει τον θηριώδη σέντερ Μουσταφά Φολ, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

Στη συνέχεια δεν άλλαξαν πολλά, ο Ολυμπιακός δεν ανέβασε την απόδοσή του, ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν σε καλό βράδυ (5 π, 1/2 διπ, 0/4 τριπ) και γενικότερα οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να επιτεθούν εύκολα.

Οι περιστροφές στην άμυνα ήταν άσχημες, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να κάνει… πάρτι πίσω από την γραμμή των 6.75 μ, τελειώνοντας τον αγώνα με 12/28 τρίποντα, την ώρα που ο Ολυμπιακός έμεινε στα 0/5 στο πρώτο ημίχρονο και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις 1/14.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα η εικόνα ήταν η ίδια, με τους Πειραιώτες να… ματώνουν για να πετύχουν ένα καλάθι. Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς του αγώνα, βγάζοντας ενέργεια, ένταση και θέληση στο παρκέ της Βαλένθια.

Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπου η διαφορά ανέβηκε στους 10 πόντους, ενώ στην τελευταία περίοδο οι Ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν καθόλου και τελικά γνώρισαν την ήττα με 74-57.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Φρίμαν με 14 πόντους (4/6 τριπ), ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Λάιτι (11 π, 3/5 τριπ) και Νόρις Κόουλ (12 π).

Για τους Ερυθρόλευκους κορυφαίος ήταν ο Οκτάβιους Έλις με 12 πόντους, αλλά μόλις ένα ριμπάουντ, ενώ ο Χασάν Μάρτιν σημείωσε νταμπλ νταμπλ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μάρτιν μέχρι την τέταρτη περίοδο είχε 2 πόντους με 1/5 σουτ εντός πεδιάς. Ο Κώστας Σλούκας έμεινε στους 8 πόντους και στις 5 ασίστ, ενώ ο Σακίλ ΜακΚίσικ είχε 8 πόντους και 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ δεν αγωνίστηκε, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-25, 55-45, 74-57

Τα στατιστικά:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς