31.6 C
Athens

Ελληνας πολίτης πέθανε αβοήθητος στους Οθωνούς επειδή δεν υπήρχε γιατρός στο νησί (video)

Οργισμένοι οι κάτοικοι • Σοβαρές καταγγελίες από κάτοικο που έσπευσε να ζητήσει βοήθεια, για την αδιαφορία που συνάντησε από το Λιμενικό

Οργή και αγανάκτηση στους Οθωνούς από τους κατοίκους του νησιού, για το γεγονός ότι ένας συμπολίτης τους έφυγε από τη ζωή από καρδιακό επεισόδιο αβοήθητος από ιατρική φροντίδα, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στην Ελλάδα του 2018 σε ένα νησί δεν υπάρχει γιατρός και οι κάτοικοι γνωρίζουν πως οτιδήποτε τους συμβεί, ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάνε σαν το… σκυλί στ’ αμπέλι!

Ο κ. Αλέξανδρος Κασσίμης, κάτοικος του νησιού, ήταν από αυτούς που από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι ένας άντρας δεν αισθάνεται καλά, προσέτρεξε για βοήθεια. Αρχικά πήγε στο Λιμενικό ζητώντας να πάνε σε ένα ιστιοφόρο όπου βρίσκονταν δυο Ιταλοί γιατροί για να τους φέρουν στο νησί. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία του, οι Λιμενικοί αρνήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται εντολή.

Ο ίδιος, μη έχοντας άλλη επιλογή έπεσε στη θάλασσα, για να φθάσει μέχρι το αγκυροβολημένο σκάφος των Ιταλών, λίγο ανοιχτά από το λιμανάκι του Αμμου. Δυστυχώς, όμως, όταν έφτασαν στο νησί, ο άνθρωπος είχε πεθάνει.

Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά, που βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας και ανήκουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας. Εχει 393 κατοίκους.

Πηγή: www.corfunews.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς