20.9 C
Athens

Άλμπα – Παναθηναϊκός 102-110: Με μπροστάρη τον Φόστερ κατέκτησε την τρίτη θέση

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία συναρπαστική νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με 110-102 στην παράταση, με τον Μάρκους Φόστερ να κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι με 29 πόντους και 7/9 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τον χθεσινό αγώνα κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι Πράσινοι έδειξαν διάθεση να παίξουν σκληρή άμυνα και να μην επιτρέψουν στη Ζαλγκίρις να φτάσει σε εύκολα καλάθια.

Με τον Ζακ Όγκαστ (12 π, 7 ριμπ) να είναι… κέρβερος στο «ζωγραφιστό» του Παναθηναϊκού και τον Μάρκους Φόστερ (29 π, 4/5 διπ, 7/9 τριπ) να κάνει πάρτι στο καλάθι της Άλμπα, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα μπόρεσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να μην τα χάσει.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 43-49, με τους Πράσινους να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία στο παρκέ της Ζλαγκίριο Αρένα.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον Μάρκους Φόστερ να έχει για άξιο συμπαραστάτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου (19 π, 4/6 διπ, 3/5 τριπ) το «τριφύλλι» έμεινε μπροστά στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε να πάρει και διαφορά.

Έτσι, η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες με τον Γιοχάνες Τίμαν να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ έμεινε στη διεκδίκηση του αγώνα. Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε στην παράταση, μιας και η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με το σκορ στο 92-92.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός άνοιξε λογαριασμό, αλλά η Άλμπα με ένα σερί 5-0 πήρε εκείνη το παιχνίδι στα χέρια της, όχι όμως για πολύ, καθώς οι Πράσινοι αντέδρασαν άμεσα με τον Φόστερ.

Με ένα δικό του 8-0 ο Αμερικανός έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού και τελικά της χάρισε τη νίκη (102-110) και την τρίτη θέση στο τουρνουά της Euroleague στο Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 43-49, 65-68, 92-92 (κ.δ), 102-110 (α’ παρ).

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς